OVERTAR SWANSEA: Bob Bradley.
OVERTAR SWANSEA: Bob Bradley. Foto: Charly Triballeau

Bob Bradley overtar Premier League-klubb

Ett år etter at han forlot Stabæk blir Bob Bradley manager i Premier League.

Bob Bradley blir den første amerikanske manageren i Premier League noensinne.

Swansea City bekrefter mandag at Bradley blir klubbens nye manager.

– Vi kan bekrefte at klubben har avsluttet kontrakten med Francesco Guidolin, som vil bli erstattet av Bob Bradley, skriver Swansea på Twitter.

58 år gamle Bradley skal ifølge amerikanske medier ha fått jobben i konkurranse mot blant annet Ryan Giggs og tidligere Villarreal-manager Marcelino.

Begge ble intervjuet av Swansea, men valget falt til slutt på Bradley, som ledet Stabæk til bronse i Tippeligaen forrige sesong.

– Mer enn god nok for Premier League
Sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk er ikke overrasket over at Bradley har endt opp i Premier League.

– Nei, han er mer enn god nok til det. Dette fortjener Bradley virkelig mye. Han har jobbet hardt over mange år, og har kvaliteter nok til å lede lag i de beste ligaene. Det er veldig gøy at han har fått muligheten til dette, selv om veien kanskje har vært litt vanskelig for ham med tanke på at han er amerikaner, sier Inge André Olsen til TV 2 Sporten.

– Hva kan Bradley utrette i Swansea?

– Han har kapasitet til å lede og utvikle lag i alle ligaer. Han spiller god og postiv fotball. Men det er klart på det nivået han kommer nå så er han også avhengig av størrelsen på lommeboken til han som eier klubben. Men på treningsfeltet er Bob Bradley mer enn god nok. Han er en fantastisk fyr og en svært dyktlig leder, skryter Olsen.

Annerledesmannen Bob Bradley elsker Bruce Springsteen

Var kritisk til Premier League
Bob Bradley var kritisk til Premier League-klubbene da han ikke fikk de ledige jobbene i Sunderland og Aston Villa i 2015. I et intervju med The Guardian var Bradley tydelig på at den engelske ligaen tenkte for konservativt.

– Fra da jeg var ferdig med det amerikanske landslaget, har navnet mitt blitt koblet til jobber i England 10-12 ganger, og kun én gang hadde jeg direkte kontakt med en klubb. Hadde jeg hatt muligheten til å ta en jobb i Premier League, Bundesligaen eller i Spania, hadde jeg tatt dem, men de mulighetene materialiserte seg aldri, sa Bradley, og slo fast:

– De som tar avgjørelsene, safer for mye. Det er definitivt et nettverk her. Det er noen gode managere i fotball, men også mange som ikke er veldig gode. De får likevel jobber og muligheter. I England verdsetter de erfaring fra toppnivå. Til det har jeg å si at jeg har gjort mange gode ting, se på hvordan jeg jobbet med det amerikanske landslaget, jobben i Egypt, å gå til en liten klubb i Norge, jobben i MLS, men nei, jeg har ikke erfaring fra Premier League, mente han.

Lang trenerkarriere
Bradleys kontrakt med Swansea går ut etter 2018/2019-sesongen.

Amerikaneren gikk fra Stabæk til Le Havre i fransk 2. divisjon i november i fjor. Der var han nær ved å lede laget til opprykk i vår.

Etter en helt vanvittig avslutningskamp var amerikanerens menn én fattig scoring unna opprykk.

Bradley har jobbet som fotballtrener siden 1981 og har trent blant annet USAs U23-landslag, USAs A-landslag, Egypts A-landslag og Stabæk i tillegg til flere klubber i MLS.

Hemmeligheten bak Bob Bradleys trenersuksess