STREIK: Den pågående tog streiken blant lokomotivførerne i NSB gjør at mange fører til mange innstilte togavganger. Her fra Oslo S.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STREIK: Den pågående tog streiken blant lokomotivførerne i NSB gjør at mange fører til mange innstilte togavganger. Her fra Oslo S. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

Varsler opptrapping av togstreiken

Norsk Lokomotivmannsforbund og LO Stat varsler opptrapping av streiken med 42 lokførere fra 8. oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra 8. oktober tas lokførere i Moss (33), Oslo (3) og Bergen (6) ut i streik, opplyser Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) i en pressemelding mandag.

Lokførerne har vært i streik siden torsdag, og 118 lokførere er nå tatt ut.

NLF krever at utdanningsnivået for lokførere skal tariffestes, noe arbeidsgiverne NSB og CargoNets ikke vil gå med på.

– Vi har aldri krevd å bestemme innholdet i utdanningen. Det skal Statens jernbanetilsyn og Norsk Jernbaneskole gjøre. Vi krever at NSB slutter med dumping av lokførernes utdanning. Vi krever at NSB setter trygghet og sikkerhet først, sier Rolf Ringdal, forbundsleder i Norsk Lokomotivmannsforbund.

I meldingen står det at dersom NSB hadde ønsket, hadde lokførerne hatt en nasjonal standard på utdanningen. «Så enkelt kunne det vært. At lokførerne er i streik, forteller at NSB ikke ønsker å opprettholde en god utdanning», skriver NLF.

(©NTB)