– Ikke umulig at van Gaal godter seg litt nå

Louis van Gaal tok flere poeng etter sju serierunder forrige sesong enn det etterfølgeren José Mourinho har klart til nå.

José Mourinho fikk en pangstart på karrieren som Manchester United-sjef og ledet laget til tre strake seire.

Men etter det har det vært rusk i maskineriet på Old Trafford. Etter sju serierunder ligger Manchester United på en 6. plass på tabellen med 13 poeng. Avstanden opp til ligaleder Manchester City er fem poeng.

Utskjelte Louis van Gaal, som Mourinho erstattet i sommer, fikk en adskillig bedre start forrige sesong.

Tok flere poeng enn Mourinho
Etter sju serierunder ledet han Manchester United til topps på tabellen etter fem seire, én uavgjort og ett tap og 16 poeng totalt. Regjerende ligamester Leicester lå på det tidspunktet på en åttendeplass på tabellen med 12 poeng.

– Det er ikke umulig at Louis van Gaal godter seg litt nå, men dette er garantert noe José Mourinho ikke bryr seg om. Han er nok først og fremst opptatt av å se på hvilke knapper han skal trykke på for å utvikle laget. Alt fungerer ikke for Manchester United i dag, og han vet at han må jobbe knallhardt for å få laget til å fungere optimalt, påpeker TV 2-ekspert Petter Myhre overfor TV 2 Sporten.

Myhre kan ikke få understreket nok at det er alt for tidlig å se på tabellen etter sju serierunder.

– Sesongen er enormt lang, og alle lag vil oppleve gode og dårlige perioder. Det laget som klarer å holde seg stabil gjennom hele sesongen står igjen som vinner til slutt. Å sammenligne tabeller etter sju eller 12 serierunder er nok mest interessant for dem som er opptatt av statistikk. Men i det lange løp er ikke slike statistikker interessante, mener Myhre.

Har foreløpig ikke blitt imponert
Eksperten innrømmer imidlertid at han er ikke akkurat er blitt mektig imponert over det Manchester United har prestert i sesongstarten.

– United startet bra resultatmessig, men overbeviste ikke spillemessig. De ble så overraskende rundspilt av City i én omgang, og det var nok et varsku for Mourinho. Etter at Mourinho gjorde endringer på midtbanen har det sett bedre ut. Mot Stoke i helgen leverte United en strålende forestilling, men scoret ikke nok mål og ble straffet av en sjelden keepertabbe. Slike ting skjer i fotballen, understreker han.

– Hva forventer du av Manchester United utover i sesongen?

– Jeg forventer at Manchester United skal være en klar tittelkandidat. Med tanke på alle midlene klubben har brukt på spillere så vil alt annet være en skuffelse. Nå ser det ut som om Mourinho har fått satt laget bedre og jeg forventer at de vil være mer stabile fremover, svarer Myhre.

– Men frem til nå har lag som Tottenham, Liverpool og Manchester City vært de som har sett sterkest ut, konkluderer eksperten etter sju serierunder.