I HARDT VÆR: Amerikanske medier graver i Trumps fortid. Foto: REUTERS/Lucas Jackson
I HARDT VÆR: Amerikanske medier graver i Trumps fortid. Foto: REUTERS/Lucas Jackson Foto: Lucas Jackson

Trump i Sex-trøbbel – igjen

– Trump vurderte hvem av de kvinnelige deltakerne han kunne hatt sex med

Tidligere deltakere i Donald Trumps reality-show The Apprentice sier Trump stadig henvendte seg med et svært sexistisk språk til de kvinnelige deltakerne i programmet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere deltakere, ansatte i produksjonen og redaktører fra innspillingen av TV-programmet The Apprentice sier ifølge nyhetsbyrået AP at Trump oppførte seg svært sexistisk ovenfor de kvinnelige deltakerne.

I reality-programmet skulle Trump, som nå er presidentkandidat, velge seg ut en passende lærling blant deltakerne.

Vurderte sex-partnere

Ifølge AP kommenterte Trump brystene til de kvinnelige deltakerne. Han snakket også høylytt om hvem av dem han kunne tenke seg å ha sex med.

Denne typen sexistiske kommentarer var gjennomgående gjennom alle årene innspillingen varte, sier de mer enn 20 personene fra innspillingen som AP har snakket med.

Også kvinnelige ansatte i produksjonsteamet fikk sexisistiske kommentarer.

Hope Hicks, talsperson for Trumps presidentkampanje, sier i en uttalelse at beskyldningene mot Trump er helt ukjent for dem, udokumenterte og falske.

Skatte-bom

Tidligere i helgen var Trump i hardt vær, etter at New York Times avslørte at det kan se ut til at presidentkandidaten har unnlatt å ha betalt skatt i en årrekke.

Årsaken er at Trump hadde et enormt økonomisk tap i 1995 på hele 916 millioner dollar. Skatteregler som er spesielt gunstige for velstående, har gjort det mulig for Trump å ikke betale føderal inntektsskatt av et tilsvarende beløp i 18 år etterpå.

– Han kan dra enorm fordel av at han ble fullstendig ødelagt på begynnelsen av 1990-tallet, sier Joel Rosenfeld, ved New York University.

Anklaget Clinton for utroskap

Under et valgmøte lørdag anklaget også Trump at Hillary Clinton for å være utro mot mannen sin.

– Hillary Clinton er bare trofast mot sine økonomiske bidragsytere. Jeg tror ikke en gang hun er trofast mot Bill, hvis dere vil vite sannheten, sa den republikanske presidentkandidaten i en tale under et valgmøte i Pennsylvania lørdag.