Kult med mat for barn i høstferien

Max og Fredrik (5 år) har inntatt Wenches kjøkken i dag med verdens beste Chili con carne! Sondre Bjaberg og Håkon Sønneland har skrevet verdens enkleste kokebok «Kult med mat» som gjør matlagingen til en lek sammen med de minste.


Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chili con carne (4 porsjoner )

Dette trenger du:

  • 1 rød paprika
  • 1 rødløk
  • 1 fedd hvitløk (en båt i en hvitløk)
  • 1 boks ferdigkokte, røde linser
  • 1 ss matolje (rapsolje, solsikkeolje, olivenolje eller annen matolje)
  • 400 g kjøttdeig
  • 3 bokser hakket tomat
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • ½ ts chilipulver
KULT MED MAT: Så enkelt at selv de minste kan svinge seg på kjøkkenet.   Foto: TV 2
KULT MED MAT: Så enkelt at selv de minste kan svinge seg på kjøkkenet.   Foto: TV 2

Slik gjør du:

Skjær paprika i små biter.

Skjær løk i små biter

Skrell hvitløken, og klem den gjennom en hvitløkspresse eller skjær den i små biter.

Hell linsene i et dørslag eller en sil, skyll dem godt under springen, og la vannet renne av.

Finn fram en stor stekepanne eller jerngryte.

Ha i matolje og sett plata på middels til sterk varme.

Ha rødløk og paprika i panna. Stek i 2 minutter. Rør med stekespade hvert halve minutt.

Ha oppi hvitløken. Stek i 1 minutt.

Ha oppi kjøttdeigen. Hakk den med stekespaden. Stek til all kjøttdeigen er brun.

Ha oppi tre bokser hakket tomat og en boks linser.

Ha oppi salt, pepper og chilipulver.

La det småkoke i 10 minutter.

Helt til slutt. Ha oppi 1 ts paprikapulver, 1 boks maiskorn og 1 boks tomatbønner. Kok 1 minutt til.

Servér!