SAVNET: 17 år gamle Emilie Meng har vært borte i snart tre måneder. Politiet sier de stadig får tips i saken, men er likevel ikke nærmere en oppklaring. Foto: Privat/Politiet
SAVNET: 17 år gamle Emilie Meng har vært borte i snart tre måneder. Politiet sier de stadig får tips i saken, men er likevel ikke nærmere en oppklaring. Foto: Privat/Politiet

Forsvinningsmysteriet:

Politiet kritiserer familien til Emilie (17) for anonym tipstelefon

– Det er ikke noen god idé på noen måte, sier hovedetterforskeren i forsvinningsmysteriet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For få dager siden opprettet familien til den savnede danske 17-åringen Emilie Meng en privat, anonym tipstelefon. Dette skal sikre publikums mulighet til å gi tips i forsvinningsmysteriet, uten at det går via politiet.

I tillegg har de utlovet en dusør på 200.000 kroner til de som kan gi opplysninger som fører til at 17-åringen blir funnet. Emilie har vært savnet siden 10. juli, da hun ikke kom hjem etter en tur i byen Slagelse med noen venner på kvelden.

Hun ble med sikkerhet sist sett ved togstasjonen i Korsør, der hun bor. Der skilte hun lag med vennene, som tok taxi videre hjem. 17-åringen ville gå, men kom aldri hjem til foreldrene.

50 personer var i området

Etterforskningsleder for saken, Søren Ravn-Nielsen, sier til danske Ekstra Bladet at de har tett dialog med familien i forsvinningssaken. Politiet ønsket ikke at familien skulle opprette en egen tipstelefon. Frykten er at viktig informasjon skal glippe, dersom det ikke håndteres av politiet. I tillegg gjør anonymiteten det vanskeligere å spore, dersom politiet trenger ytterligere opplysninger fra tipseren.

– Vi har ikke noe å gjøre med den ideen. Det er ikke noen god idé på noen måte. Hvis det er noen som har opplysninger i saken, så bør de henvende seg til politiet, sier Ravn-Nielsen til avisen.

Ifølge lokale medier har politiet anslått at det var minst 50 personer i området da Emilie forsvant. Senest i forrige uke ønsket politiet kontakt med de som har oppholdt seg i området den aktuelle natten.

Denne plakaten er hengt opp flere steder, med tekster på både engelsk, dansk og tysk.
Denne plakaten er hengt opp flere steder, med tekster på både engelsk, dansk og tysk.

Politiet har fått en rekke tips i saken, og fortsetter etterforskningen med uforminsket styrke. De har fått tips om at Emilie er observert i blant annet Tyskland og Sverige, men dette har senere vist seg å ikke stemme.

Kan ikke utelukke at hun lever

Det er ikke funnet noen spor etter 17-åringen, selv om saken har vært topp-prioritert hos politiet på Sydsjælland. Og nettopp fordi det ikke er gjort noen funn, kan ikke politiet utelukke noen muligheter. Selv ikke at Emilie er i live, nesten tre måneder etter at hun sist ble sett.

– Når det ikke er noen spor som gjør at en teori er mer nærliggende enn andre, så må man arbeide bredt. Hvordan vi konkret har gjort det, kan jeg ikke komme inn på av hensyn til etterforskningen, sier hovedetterforskeren til Ekstra Bladet.

I september fikk også familien trykket opp en rekke plakater og flyers, som ble trykket på både dansk, engelsk og tysk. Disse har siden blitt hengt opp en rekke steder, i kampen for opplysninger om 17-åringens skjebne.

Senest søndag ble det gjennomført nok en leteaksjon etter Emilie, men heller ikke denne ser ut til å ha båret frukter.