– Om Liverpool spiller Formel 1-fotball, driver Spurs med rakettfotball

Brede Hangeland hyller Mauricio Pochettino.

Tottenham-Manchester City 2-0

Tottenham leverte en fantastisk kamp hjemme mot Manchester City søndag, og TV 2-ekspert Brede Hangeland skryter uhemmet av laget fra Nord-London etter 2-0-seieren.

Se kampreferat over!

– Rakettfotball
Hangeland har tidligere beskrevet Liverpools stil som Formel 1-fotball, og føler han må dra det enda litt lenger i Tottenhams tilfelle.

– Da er dette rakettfotball, i kategorien over. Det var ekstremt imponerende. Det tekniske, det taktiske og det fysiske aspektet ved denne kampen, spesielt det Tottenham viste, er noe andre kan se på med skrekk og gru, sier han i TV 2s Premier League-studio.

TAKTISK TRIUMF: Mauricio Pochettino kunne ta imot gratulasjoner fra Pep Guardiola etter kampen. Hans Tottenham-lag påførte spanjolen sitt første tap i Premier League. Foto: Reuters / Eddie Keogh
TAKTISK TRIUMF: Mauricio Pochettino kunne ta imot gratulasjoner fra Pep Guardiola etter kampen. Hans Tottenham-lag påførte spanjolen sitt første tap i Premier League. Foto: Reuters / Eddie Keogh Foto: Eddie Keogh

Eksperten roser Tottenham-manager Mauricio Pochettino for sitt taktiske opplegg.

– Det er alltid en taktisk når Pep Guardiola og Manchester City er motstander, men Pochettino hadde gjort en meget god hjemmelekse. Måten Tottenham gjennomførte kampen på var bortimot perfekt, sier Hangeland.

Hyller Spurs-presset
Petter Myhre mener det er flere momenter som gjorde at det var Tottenham som gikk seirende ut av bataljen.

– Tottenham er en av lagene som har spillematerialet til å spille på denne måten mot Manchester City og Guardiola. Å nekte dem å sette i gang bakfra og kjøre høyt press når de setter i gang. Vi så flere eksempler på det i kampen. De tvang dem til å slå langt på femmetere, for at de ikke skulle få i gang pasningsspillet og bevegelsene sine. De unngikk at de fikk den unødvendige selvtilliten de får når de får dominere kampene, sier Myhre.

– Så er det dette må å presse dem aggressivt og samlet. Den fysikken og forflytningsevnen dette Tottenham-laget har, gjør at de er i stand til å utføre dette. Det er risikofylt, man etterlater seg et kjempestort rom bak backfireren, men når man har så gode og kvikke spillere er det den beste måten å gjøre det på, fortsetter eksperten.

Søndagens seier gjør at Tottenham nå er på andreplass, kun ett fattig poeng bak serieleder City. Pochettinos menn er også det eneste ubeseirede laget i Premier League denne sesongen.

Nord-London-rival Arsenal følger på tredjeplass, poenget bak. På fjerdeplass, á poeng med Arsenal, ligger Liverpool.