Nå lukter Molde medalje

Molde slo Tromsø 2-0. Nå er det bare ett poeng opp til Tippeliga-medalje.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tromsø-Molde 0-2

Mens alle de andre lagene som er innblandet i kampen om sølv og bronse misbrukte muligheten til å ta tre poeng, grep Molde muligheten med begge hendene.

Borte mot Tromsø vant Ole Gunnar Solskjærs gutter 2-0 og klatret opp i ryggen på Odd på bronseplass. Bare ett poeng skiller de to lagene.

For Tromsø ser de siste fire rundene ut til å bli en kamp for å holde seg over streken. Det er tett som hagl i bunn av tabellen og fra Vålerenga på 11. plass til Lillestrøm på nedrykk (15. plass) skiller bare fire poeng.

– Når de får det første, ble det tungt. De var kompakt defensivt. Det var en tøff andreomgang, sier TIL-trener Bård Flovik.

Molde tok ledelsen seks minutter etter pause da Joshua Gatt dempet ballen perfekt ned til Eirik Hestad. 21-åringen brukte en berøring for å få kontroll på ballen før han sendte Molde vakkert i føringen.

Og drøyt tolv minutter før full tid ble kampen avgjort. Kent-Are Antonsen klønet det til da ballen gikk via ham og inn i målet.

– Han Sarr som jeg markerer, bommer på ballen. Så går den i armen min og i en perfekt bue over vår egen keeper. Det summerer opp dagen vår, sier Antonsen.

Molde slo dermed tilbake med seier etter tre kamper på rad uten tap. Nå kjenner Hestad og Co. lukten av medalje.

Vi er i en situasjon der vi må vinne fotballkamper. Vi gjør det i dag og tar med oss momentum videre, sier målscorer Hestad.