Rosenborg lekte seg og sendte Vålerenga for alvor inn i nedrykksstriden

Vålerenga går tre skjebnekamper i møte etter å ha blitt rundspilt for Lerkendal.

Rosenborg-Vålerenga 3-1

Se kampreferat i videovinduet over!

Seriemester Rosenborg har ikke satt foten på bremsen etter å ha sikret seg tittelen mot Molde.

Søndag leverte trønderne et fyrverkeri av en førsteomgang da Vålerenga ble slått 3-1 på Lerkendal.

– Det var klasseforskjell. Rosenborg er bedre enn oss, det vet vi når vi ser på tabellen, men at det skal være så stor forskjell som i førsteomgangen er unødvendig. Vi tapte stort sett alle dueller vi gikk inn i, spilte på oss brudd på brudd på brudd, ble kontret på og ble løpt overende, sier VIF-trener Kjetil Rekdal til TV 2.

Trønderne står nå med 65 poeng på 26 kamper, og trenger dermed bare to seier på sine fire siste kamper for å tangere Moldes rekord på 71 poeng.

– Jeg håper Rosenborg vinner de fire siste, det er til vår fordel, sier VIF-treneren.

VIF i trøbbel
Årsaken er at det for Vålerenga ser langt mørkere ut, og at trønderne møter en del av de andre bunnlagene. Etter Lillestrøms seier lørdag er det bare fire poeng som skiller ned til LSK på direkte nedrykk.

– Med kvartfinaletapet i cupen fikk vi oss en skikkelig smell. Vi klarte ikke å hente oss inn mot Aalesund, men vi har jobbet godt på trening denne uken også. Men du må gjøre det utpå banen, og der får vi det ikke til for øyeblikket. Det er nesten slik at man frykter motstanderen skal score hver gang de angriper oss, selv med sju-åtte mann rundt egen 16-meter, sier Rekdal.

Vålerengas tre neste kamper er mot Stabæk, Tromsø og Lillestrøm - tre lag som alle er i samme situasjon som Oslo-klubben. Det vil si at det nå kan være duket for tre skjebnekamper på rad for Kjetil Rekdals menn.

– Vi har en gylden sjanse mot Stabæk. Slår vi dem, er vi seks poeng foran. Den sjansen hadde vi mot Aalesund, og den kastet vi i dass. Nå får vi en ny sjanse. Det er flere lag som kjenner på det samme som oss, sier han.

Drømmestart
Kun fire minutter var spilt da Rosenborg tok føringen. 19-åringen Erlend Dahl Reitan spilte vegg med Pål André Helland, kjempet med seg ballen forbi en VIF-forsvarer og satt inn 1-0 fra nesten død vinkel.

Dermed står den unge høyrebacken med to mål på to Tippeliga-kamper for trønderne.

To kjappe
Rosenborg lekte seg med Vålerenga i førsteomgangen, og etter 29 minutter satt den igjen.

Pål André Helland fikk både tid og rom ute på høyrekanten, og skjøt ballen i mål via VIF-stopper Kjetil Wæhler.

To minutter senere var det Mushaga Bakengas tur. Fredrik Midtsjø fant angriperen med en strøken pasning, og omtrent fra straffemerket hadde Bakenga en enkel jobb med å sette inn 3-0.

Selvmål
Rosenborg satte ballen i mål nok en gang i første omgang, men denne gangen var det i den andre enden. Et innlegg fra Rasmus Lindkvist endret retning i Dahl Reitan.

Det sørget for at Larsen Kwarasey i RBK-målet ble utspilt, og på bakre stolpe av Tore Reginiussen uheldig og satte ballen i eget mål.

Straffebom
Knapt 20 minutter ut i andre omgang fikk Rosenborg straffe da Mike Jensen ble lagt i bakken inne i 16-meteren.

Mushaga Bakenga fikk sjansen til å bli tomålsscorer, men VIF-keeper Marcus Sandberg vartet opp med en god strafferedning.

Det ble også det siste Bakenga gjorde, ettersom han umiddelbart etterpå ble erstattet av Tippeliga-toppscorer Christian Gytkjær.

Men flere mål ble det ikke på Lerkendal - Rosenborg kontrollerte inn og vant 3-1.