AaFK slo Odd med sin fjerde strake seier

Formlaget tok et viktig steg bort fra bunnstriden.

Aalesund-Odd 1-0

Aalesund tok et nytt steg mot fornyet Tippeliga-kontrakt med en råsterk seier hjemme mot Odd.

AaFks «great escape»
Edwin Gyasi ble helten for tangotrøyene med en scoring drøyt fem minutter før full tid.

AaFK har mobilisert med stor suksess og vunnet fire kamper på rad. Det har gitt tiendeplass og fem poeng ned til Stabæk på kvalikplassen fire kamper før sesongslutt.

– Det er helt fantastisk. Fire seirer på rad. Vi slår attpåtil Odd i dag i en jevn kamp. Det er utrolig deilig å vinne fotballkamper, oppsummerte AaFK-trener Trond Fredriksen med et smil fra øre til øre.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Odd spolerte en gyllen mulighet til å klatre opp i ryggen på Brann på sølvplass. I stedet kryper Molde og FK Haugesund opp ett poeng bak skienslaget, som for øyeblikket innehar bronseplassen.

Med kun to seirer på de siste ti kampene overdriver man ikke om man sier at Odd har en jobb å gjøre. Trener Dag-Eilev Fagermo ser tendensene og var ikke positiv etter søndagens nederlag.

– Det er veldig skuffende. Det som er skuffende er at vi skaper altfor lite. Vi forsvarer oss kjempebra og har ballen nok, men det er altfor lite farlig i sekstenmeteren til motstanderen. Sånn har det vært lenge. Vi kan ikke bare forsvare oss til poeng. Vi må score mål. Der er vi svake, rett og slett, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Snytt for scoring?
Som Fagermo sier var ikke sjansene mange for gjestene på Color Line Stadion, men en av de virkelig store snakkisene etter kampen var den annullerte scoringen til Fredrik Oldrup Jensen i den første omgangen.

Skuddet fra distanse suste i nettet, men dommeren blåste offside på en offside-plassert Riku Riski. Galt, mener Odd-kaptein Steffen Hagen. Han mener Riski ikke påvirket keeperen.

– Dommer sier at keeper trenger å ta hensyn til han, men det gjør han jo ikke, fordi han er jo i offside. Så han må bare prøve å redde ballen, det er det han trenger å tenke på, sier Hagen.

 Mini om Odds annullerte scoring: – Skulle vært 1-0 til Odd