Koscielny handset inn seiersmålet i Wengers jubileumskamp

Kontroversiell overtidsscoring i Wengers jubileumskamp.

Burnley - Arsenal 0-1

For 20 år og én dag siden ble Arsène Wenger ansatt som Arsenal-manager. Jubileumskampen mot Burnley ble svært vanskelig, men på overtid kunne Wenger slippe jubelen løs – etter en meget kontroversiell scoring av Laurent Koscielny.

Wengers menn slet mot et svært kompakt Burnley-lag, som kunne ha stukket av med seieren. Sam Vokes, Johann Berg Gudmundsson og Michael Keane hadde alle store muligheter til å heade inn scoringer, men det ble ikke nettkjenning for vertene.

Alexis Sánchez sto for mye av det Arsenal skapte fremover, men avslutningsforsøkene ble for upresise. Helt til på overtid av overtiden. Alex Oxlade-Chamberlain og Laurent Koscielny fikk stå helt alene på bakerste stolpe, og franskmannen skjøt ballen via sin egen arm og i mål. Dommeren valgte likevel å godkjenne målet, til store protester fra Burnley-spillerne.

Etter kampen fikk Laurent Koscielny naturlig nok spørsmål om den avgjørende situasjonen.

– Jeg prøvde å klinke til ballen med foten. Jeg vet ikke om den traff hånden min. Vi må bare respektere dommerens avgjørelse, sier matchvinneren etter kampen, sier franskmannen.

Se den kontroversielle scoringen i videovinduet øverst i saken.

Arsène Wenger kan gå med at Arsenal hadde hellet med seg på overtid.

– Jeg har ikke sett reprisen. Det kan være vi var heldige der, sier Wenger etter den dramatiske seieren, sier franskmannen.

Skaff deg tilgang til Premier League her!

– Det så definitivt ut som hands. I tillegg var overtiden egentlig ferdig, og vi posisjonerte oss dårlig i den situasjonen. Det var en svak måte å avslutte kampen på, men prestasjonen vår var bra i dag, sier Burnley-manager Sean Dyche.

Slik var kampen
Arsenal fikk en halvsjanse etter få minutter, da et skudd fra Alexis Sánchez gikk via Ben Mee, men ballen trillet på feil side av stolpen.

Det tok hele 37 minutter før vi fikk kampens første skikkelige målsjanse. Den var til gjengjeld stor. Matt Lowton slo et smart innlegg mot Sam Vokes. Arsenal-forsvaret ropte på offside, men Hector Bellerín hang igjen. Dermed fikk Vokes heade helt upresset fra syv meter, men forsøket gikk til side for mål.

– Det var en enorm mulighet. Normalt setter Sam Vokes de sjansene der, sa TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland.

Dermed gikk lagene til pause på 0-0 etter en svært lite severdig omgang.

– Burnley vet at de er underlegne. De spiller smart og gjør det svært vanskelig for Arsenal, sa Brede Hangeland etter de første 45.

Mer sjanserik andre omgang
Fem minutter etter hvilen fikk Sánchez en god mulighet. Chileneren fikk kranglet seg til en avslutning inne i Burnley-boksen, men Tom Heaton reddet. Arsenal hevet seg i den andre omgangen og skapte vesentlig mer enn i den første. Etter 57 minutter fikk Mesut Özil skutt fra elleve meter, men Burnley-forsvaret fikk blokkert før skuddet nådde mål.

Like etter fikk vertene sin første sjanse i omgangen. Islandske Johann Berg Gudmundsson headet fra åtte meter, men Petr Cech gikk ut i full strekk og fikk slått til corner. Et meget godt forsøk fra islendingen. På den påfølgende corneren ble det kaos i Gunners-feltet, men til slutt ble ballen klarert.

I det 72. minutt prøvde Sánchez seg på en knallhard volley fra åtte meter, men forsøket strøk stolpen. Like etter var det Burnley som var nærme scoring, da Michael Keane headet et hjørnespark i tverrligger fra kort hold.

Fem minutter før slutt fikk Theo Walcott prøvd seg fra 16 meter, men ballen skrudde utenfor mål.

På overtid presset Arsenal kraftig. Og på overtid av overtiden fikk Wenger noe å juble for. Alex Oxlade-Chamberlain skjøt rett i armen til Laurent Koscielny og i mål – fem sekunder på overtid av overtiden.

Dermed endte det 1-0 til Arsenal, som nå ligger på tredjeplass med 16 poeng. Det er to poeng bak ligaleder Manchester City. Burnley blir værende på 14. plass med sine syv poeng.

Slik stilte lagene:

Burnley: Heaton; Lowton, Keane, Mee, Ward; Hendrick, Defour; Gudmundsson, Marney, Boyd; Vokes.

Arsenal: Cech; Bellerín, Mustafi, Koscielny, Monreal; Xhaka, Cazorla; Walcott, Özil, Iwobi; Sánchez.