Start rykket ned fra Tippeligaen

Viking nærmer seg medalje. Start spiller i OBOS-ligaen neste sesong.

Viking-Start 2-0

Viking stadion/Bergen (TV 2): Man har visst det i lang tid, men søndag ble det bekreftet.

Start rykker ned fra Tippeligaen.

Fire runder før sesongslutt ble sørlendingenes skjebne ble beseglet i bortekampen mot Viking søndag kveld.

– Ikke gode nok, rett og slett
Og i Stavanger ble det mer elendighet i det som har vært en bekmørk sesong. Viking tok ledelsen da André Danielsen fyrte av et skudd fra distanse. Avslutningen gikk via forsvarer Tapio Heikkilä og forbi en utspilt Håkon Opdal.

66 minutter ut i kampen økte Viking ledelsen ved Joackim Jørgensen etter svakt og avventende duellspill fra Starts keeper og forsvarere.

– Vi er ikke gode nok, rett og slett. Det viser vi i dag også. Vi er på høyde i én omgang. I den andre omgangen er vi ikke i nærheten. Selv om Viking bare scorer ett mål, så er vi for upresise og ikke gode nok i det vi foretar oss, sier Håkon Opdal.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Start, som bare har scoret 20 mål denne sesongen, maktet ikke å pynte på resultatet. Vikings 2-0-seier fører dem opp på sjuendeplass på tabellen med kun tre poeng opp til Odd på bronseplass.

– Nå har vi fire spennende kamper og noe å kjempe for. Dersom dem der oppe fortsetter å underprestere, så kan vi kanskje snike oss opp, sier Viking-trener Kjell Jonevret.

– Ikke prestert nok
Sist gang Start var på nivå to i norsk fotball var i 2012. Da rykket laget rett opp igjen på første forsøk.

Start har kun vunnet én kamp i Tippeligaen denne sesongen, den kom mot FK Haugesund i forrige serierunde. Da hadde gultrøyene gått hele 449 dager uten å vinne.

– Klubben har vært gjennom en vanskelig økonomisk situasjon. Man har vært nødt til å prioritere det for i det hele tatt å få lisens til å spille i Tippeligaen. Da må man prioritere det først. Så har det gått litt på bekostning av sport. Før sesongen hadde vi god tro på at denne stallen skulle være bra, men det vi har prestert har ikke vært godt nok, sier Opdal.

I TV 2s Fotballkveld peker man på den økonomisk situasjonen som hovedproblemet til sørlendingene.

– Det gjør at laget ikke har mulighet til å forsterke seg. Klubben blir ikke attraktiv for spillere. Det er ikke noen tvil om at Start må få orden på økonomien for deretter å kunne bygge et lag, sier Freddy dos Santos.

 Ekspertene: Dette gikk galt for Start