FKH og Sarpsborg 08 fremdeles med i medaljekampen etter uavgjort

Én scoring til hvert av lagene i en jevn kamp i Haugesund.

FK Haugesund-Sarpsborg 08 1-1

Haugesund/Bergen (TV 2): Filip Ciss' straffescoring kvarteret før slutt sørget for uavgjort i kampen mellom medaljejagende FK Haugesund og Sarpsborg 08.

– Sånn som det blir, skal vi være fornøyde med ett poeng. Vi produserer ikke mye selv, og det er ikke offensivt slagvolum i oss i dag. Vi får ta med oss det poenget, sier Sarpsborg 08-trener Geir Bakke til TV 2.

FKH, som bare har tapt én gang på eget gress denne sesongen, var nærmest vinnermålet.

– Vi hadde ballen mye i andre omgang. Vi klarte å skape sjanser, men vi må være mer rå på de siste 16 til 18-meterne. Da hadde vi fått seieren i dag, sier FKH-trener Andrea Loberto.

Med fire runder igjen av sesongen har begge lag fremdeles heng på medalje. Odd på bronseplass har 42 poeng. FKH følger poenget bak, mens Sarpsborg 08 har ett poeng opp til søndagens motstander.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Slik var kampen:
I den første omgangen i Haugesund var det ikke mye å rope hurra for. Haris Hajradinovics store sjanse halvtimen ut i omgangen var beholdningen. 22-åringen fikk igjen muligheten like etter hvilen, men også den sjansen satte han utenfor målet til Anders Kristiansen.

Begge lag var farlige på dødballer. Derfor kom det ikke som noen overraskelse at målet kom på nettopp en dødball. Alexander Groven skrittet opp og lempet ballen inn i feltet på et innkast. Der steg kaptein Ernemann til værs og stusset inn ledelse for gjestene fra Østfold.

Haugesund satte opp tempoet og la et voldsomt trykk på Sarpsborg 08 etter baklengsmålet. Etter noen småsjanser fikk FKH betalt for strevet. Pål Alexander Kirkevold var uvøren i egen sekstenmeter og laget straffe. Fra ellevemeteren var Filip Kiss sikker da han banket inn utligningen midt i mål.

Kun seier var godt nok for FKH, som fortsatte å kjøre kampen. Tolv minutter før slutt kunne det fort stått 2-1 da Kristoffer Haraldseid fyrte av på frispark. Kristiansen i målet fikk hanskene på suseren og slo ballen i stolpen.

FKH og innbytter Torbjørn Agdestein var nærmest et vinnermål, men kampen endte 1-1.