Hilde (43) har kjempet for økonomisk støtte til sine kronisk syke barn – nå har hun fått en god nyhet

Regjeringen lover at 9000 flere familier skal få rett til pleiepenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hilde Stoltenberg er mor til tre barn. Yngstemann på ni år, Alexander, lider av en rekke sykdommer som gjør at han trenger daglig og nærmest konstant pleie fra mor. Til tider har det vært svært belastende for Hilde å kombinere jobb, og omsorg for sønnen.

– Det har resultert i at jeg selv ble syk og sykemeldt som følge av alle belastningene vi har stått i, sier Hilde.

Hun har ofte møtt veggen i det offentlige støtteapparatet.

– Det verste var å få beskjed fra NAV om å slutte i jobben.

Hard kamp i flere år

I flere år har Heidi kjempet for å få regelverket endret. Flere ganger har hun vært på Stortinget og snakket med politikere der. Nå har hun endelig fått gehør for kampen sin.

Lørdag kom statsminister Erna Solberg (H), arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) og familieminister Solveig Horne (Frp) på besøk. Regjeringen lover nå at hverdagen skal bli langt enklere for de familiene som har syke barn, men som per i dag ikke har rett til pleiepenger.

– Nå gjør vi endringer i pleiepengeordningen, sier statsminister Erna Solberg.

– Det betyr at barn som er varig syke også skal få tilgang til omsorgspenger. Da får du erstattet arbeidsinntekten din, når du er hjemme med et sykt barn.

En halv milliard

Ordningen trer først i kraft høsten 2017. Deretter blir det satt av 560 millioner kroner årlig til ordningen.

– Dette betyr at mellom 8000 og 9000 familier skal kunne få pleiepenger mens de har omsorg for sine varig syke barn, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie.

– Det er en stor og viktig velferdsreform som er viktig for dem det gjelder, fortsetter hun.

– Foreldre kan være hjemme med ungene sine, slippe å bekymre seg for økonomien, og gi dem en fleksibilitet som har vært etterlengtet, sier familieminister Solveig Horne.

– Jeg føler i hvert fall at jeg har blitt hørt. De har begynt å lytte. Det vil kanskje ikke favne alle, men dette er et godt stykke på vei, sier en fornøyd Hilde Stoltenberg.