Tottenham sørget for Guardiolas første City-tap

Pep Guardiola jaktet sin syvende seier på rad, men en gammel rival fra Barcelona-tiden satte en solid stopper for seiersrekken.

Tottenham - Manchester City 2-0

Mauricio Pochettino og Pep Guardiola var rivaler i hver sin Barcelona-klubb gjennom fire år i La Liga. Søndag møttes de igjen i Premier League.

Med seier kunne Pep Guardiola blitt historisk, ettersom ingen andre managere har vunnet sine syv første Premier League-kamper.

Et fryktelig klareringsforsøk fra en upresset Aleksander Kolarov endte i eget nett etter åtte minutter, og senere i samme omgang doblet Dele Alli Tottenhams ledelse, etter en perfekt pasning fra Heung-Min Son. Den sørkoreanske angriperen har dermed vært involvert i åtte mål på sine syv siste kamper (seks mål og to målgivende).

Tottenham fikk muligheten til å gå opp til 3-0 i andre omgang, da Fernandinho felte Alli innenfor sekstenmeteren, men Bravo reddet Lamelas forsøk. Gjestene fra Manchester fikk flere muligheter etter Bravos strafferedning, men Hugo Lloris klarte å holde buret rent. Dermed gikk Pep Guardiola på sitt første tap i Premier League. De lyseblå innehar fortsatt tabelltoppen, men nå er Pochettinos Tottenham kun ett poeng bak.

– Dette var bortimot en perfekt kamp for Tottenham. De trengte elleve helter og det hadde de. De gjennomførte Pochettinos plan perfekt, sier TV 2s Brede Hangeland.

Dermed ble det ingen rekord for Pep Guardiola.

– De var bedre enn oss. Vi må bare gratulere Tottenham. Vi kjempet hele veien, men det var kun de siste 20 minuttene vi var gode, sier Guardiola etter sitt første PL-tap.

Mauricio Pochettino var strålende fornøyd med sine gutter etter den overbevisende seieren.

– Det var en veldig god kamp av oss. Det var en spennende kamp og en stor seier for oss. Manchester City er et godt lag som er vanskelig å spille mot, sier Pochettino.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst i saken.

Slik var kampen
Det startet forrykende på White Hart Lane. Et innlegg fra Jesus Navas skapte nesten panikk i Spurs-feltet, men Toby Alderweireld fikk avverget til corner, selv om han var nær ved å sette den i eget nett. Men så ventet en heftig Tottenham-periode.

Etter åtte minutter klønet Aleksander Kolarov det skikkelig til i City-forsvaret. Danny Rose slo et tilsynelatende ufarlig innlegg inn i feltet, men en upresset Kolarov feilberegnet totalt og satte ballen i mål bak sin egen keeper.

– Han vet ikke om han skal ta den med venstre eller høyre og da blir det en svært klønete variant, sa Hangeland om selvmålet.

Heung Min-Son var et stadig uromoment i første omgang, og sørkoreaneren fikk flere muligheter til å doble ledelsen. Christian Eriksen skjøt også et frispark like utenfor fra farlig hold.

Etter en halvtime testet Sergio Agüero skuddfoten på et frispark fra 20 meter, men Hugo Lloris var med på notene.

Men Sons herjing med City-forsvaret var ikke over. Ti minutter før pause var han på farten igjen. Angriperen kombinerte presist med Dele Alli, før engelskmannen økte til 2-0 med innsiden av foten fra elleve meter.

På overtid i første omgang kunne Agüero kommet alene med Lloris, men den franske keeperen var lynraskt ute og fikk avverget. Dermed kunne Pochettinos menn gå til pause med en imponerende 2-0-ledelse, og Pep Guardiola lå dermed under for første gang i en ligakamp med sitt City.

– For et tempo og for en underholdning, sa TV 2s Brede Hangeland om den intense første omgangen.

Voldsomt Spurs-press i starten av andre omgang
Tottenham-presset var massivt like etter hvilen, og både Wanyama og Son testet skuddfoten fra distanse, men uten uttelling. Etter de hektiske åpningsminuttene etter pause kom City mer til hektene, og Agüero kunne redusert, etter å ha blitt spilt fri av Fernandinho. Lloris reddet, samtidig som han fikk hjelp av stolpen.

Midtveis i omgangen kom Spurs på et nytt fartsfylt angrep, og City måtte ta i bruk ulovlige midler for å stoppe Alli. Fernandinho felte engelskmannen innenfor sekstenmeteren, og hjemmelaget fikk et korrekt idømt straffespark. Erik Lamela skjøt fra ellevemeteren, men Bravo gjorde en kvalifisert redning.

Etter 75 minutter fikk innbytteren Kelechi Iheanacho en mulighet til å sende City inn i kampen igjen, men Lloris reddet med beina. Ti minutter før slutt måtte Spurs-keeperen i aksjon igjen, da Agüero skjøt via Kyle Walker. Den franske keeperen reagerte lynraskt og fikk vippet ballen over tverrliggeren.

Dermed endte det 2-0 i London. Manchester City er fortsatt på tabelltopp med sine 18 poeng, men Tottenham er kun ett bak med sine 17.

Slik stilte lagene:

Tottenham: Lloris; Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Sissoko, Wanyama; Eriksen, Alli, Lamela; Son.

Man. City: Bravo; Zabaleta, Stones, Otamendi, Kolarov; Fernando, Fernandinho, Navas; Silva, Agüero, Sterling.