Reagerer sterkt på LSK-fansens homohets - sang «alle suger k** i STB»

Lillestrøm tar avstand fra egne fans' sang på Nadderud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under lørdagens kamp mellom Stabæk og Lillestrøm kunne man tydelig høre en del av LSK-fansen synge en homohetsende sang rettet mot Stabæk.

«Alle suger k** i STB» runget det over Nadderud.

Se og hør i videovinduet over!

– Homohets
På sosiale medier kom det sterke reaksjoner på den grove sangen.

– Homohets kaller man sånt, skriver Gjert Moldestad.

Få flere Twitter-reaksjoner i bunnen av artikkelen.

– All homohets er bekymringsverdig, men særlig når det blir sunget på en fotballtribune der vi har hatt store problemer før. Homofile tør ikke stå fram og være åpen, og hvor vi vet at det er mange negative holdninger blant supportere og i klubbene, sier Ingvild Endestad, leder i Fri – Forening for kjønns- og seksualitetsmangfold, tidligere LLH, til Adresseavisen.

LSK tar avstand
Det var Trondheims-avisen som først omtalte saken. Overfor avisen tar Kanarifansens leder og talsmann avstand fra sangen, og sier det ikke var supportergruppen som sto bak ropene.

– Denne sangen er ukjent for meg, og det er unødvendig å synge slikt. Jeg vil tro at den ble hysjet ned fort av Kanarifansen. Det er nok noen som har gjort en dårlig vurdering. Vi har ikke hatt noe problem med slikt tidligere, og støtter ikke det som ble sunget, sier Kenneth Kvebek til Adresseavisen.

Også Lillestrøm tar sterk avstand det som ble sunget.

– Fotballfans synger mye rart, og noe forstår jeg ikke motivasjonen bak. Lillestrøm tar sterkt avstand fra slike sanger, og vi støtter alle kampanjer for likeverd. Slike sanger bør ikke forekomme blant fansen vår, sier mediesjef i Lillestrøm, Ståle Lindblad, til avisen.