– Har drømt om å sove og om ikke å måtte tisse på en liten plastikkboks

Nå skal Cecilia Brækhus sove og ta en velfortjent ferie.

Det var en sliten, men glad Cecilia Brækhus som møtte pressen dagen etter den overlegne seieren mot Anne-Sophie Mathis i Oslo Spektrum.

– Vi var på en etterfest med konsert med OnklP & De Fjerne Slektningene. Vi festet til vi ble kastet ut rundt halv tre. Jeg fikk ikke sove da jeg la meg fordi jeg var så full av adrenalin. Jeg tror jeg har sovet maks en time i natt, forteller hun til TV 2.

– Fikk drømmen min oppfylt
35-åringen forsvarte alle fem VM-beltene da hun slo den hardtslående franske bokseren i det som også var det første profesjonelle boksestevnet i Norge siden 1981 - foran 10.000 elleville publikummere.

– Det var mange inntrykk. Det er så mye å bearbeide etter en sånn opplevelse. Det hagler inn med meldinger. Jeg fikk drømmen min oppfylt. Jeg elsker boksing. Hver gang det blir sagt noe stygt om boksing, så knuser det hjertet mitt litt. Men i går tror jeg hele Norge fikk boksefeber. Jeg tror det var var mange som ble glad i sporten. Det var det eneste jeg ville, sier hun videre.

Nå skal Brækhus slappe av og ta en velfortjent ferie etter tre måneder med trening og forberedelser til «The Homecoming»

– Nå skal jeg sove en uke. Jeg trenger å slappe av etter tre måneder med knallhard treningsleir. Jeg har drømt om å sove og ikke måtte tisse på en liten plastikkboks og ikke måtte bære meg proteinpulver overalt. Nå skal jeg sove, spise sjokolade og se på TV.

Brækhus sier videre at hun er skadefri og veldig sugen på en ny kamp om ikke så lenge.

– Vi har en slags plan. Det er en del ting som må utarbeides sammen med mitt fantastiske team. Vi sette oss ved forhandlingsbordet snart. Så må vi finne ut hvem, hva og hvor, sier hun.

Vil erobre USA
Svenske Klara Svensson er bergenserens neste «mandatory» motstander. Det vil si at hun, ved å beseire Mikaela Laurén i september, vant retten til å møte Brækhus.

Men Brækhus vil forsøke å erobre det amerikanske markedet. Og der er den brasilianske MMA-kjempen Cristiane «Cyborg» Justino en viktig brikke.

– En kamp mot Cyborg blir en måte å komme inn på det amerikanske markedet på. De siste årene har vi brukt kreftene på å få forbudet opphevet i Norge. Så nå blir USA det neste, sier hun. Og legger til:

– Den svenske prinsessen krasjer festen litt. Hun har jo gjort seg fortjent til en kamp. Og om jeg må ta henne først, får jeg rydde henne av veien, så blir det Cyborg etterpå.

– Jeg har ett par år til med boksing i meg. Jeg blir ikke yngre, men jeg blir en bedre bokser. Når jeg og treneren min vet at vi kan ta boksingen til et helt annet nivå, da kan vi ikke stoppe.