FÅR NY SLAKT: Fansen i Sverige er ikke imponert over Justin Biebers konsert i Stockholm. Her er popstjernen under en konsert i Paris i september. Foto: AFP
FÅR NY SLAKT: Fansen i Sverige er ikke imponert over Justin Biebers konsert i Stockholm. Her er popstjernen under en konsert i Paris i september. Foto: AFP Foto: Christophe Archambault

Elli (27) og søsteren (15) forlot Bieber-konserten: – Det var helt verdiløst

– Han lot ikke en gang som om han sang, sier Elli (27) som hadde gledet seg til å se Bieber-konserten sammen med lillesøsteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var sist jul at 27-åringen kjøpte billetter til seg selv og sin 15 år gamle lillesøster til torsdagens konsert i Stockholm, melder Nyheter24.

Søstrene, som hadde gledet seg i nærmere ti måneder, ble svært skuffet da de så den canadiske superstjernen opptre på Tele2 arena foran 40.000 tilskuere.

– Oppvarmingsbandet var bra, men vi ble skuffet så fort Justin Bieber begynte å synge. Han lot ikke som han sang, han holdt ikke en gang mikrofonen ved munnen, og dansen ble utført halvveis. Han ga ikke 100 prosent, sier Elli til avisen.

– Tomt blikk

Lillesøsteren, som er stor Bieber-fan, ble svært skuffet og ville dra hjem. Og i pausen gjorde søstrene nettopp det.

– Det var helt verdiløst, sier Elli. Og søstrene var ikke alene om å dra, ifølge dem selv.

– Det føltes virkelig som han ikke ville være der. Det var veldig kjedelig. Han vet godt at han bare kan gjøre som han vil, og at fansen hans er lojale, sier Elli.

Den svenske avisen Expressen skriver at popstjernen virket trist og likegyldig under konserten i Stockholm.

«Det virker ikke som Justin Bieber vil være på Tele2 arena. Når man studerer ansiktsuttrykket hans på storskjermen, ser man en som ikke ser ut til å bry seg i det hele tatt. Han har et tomt blikk og ser lei seg ut», skriver avisen i sin anmeldelse.

Slaktet etter norgesbesøk

Kritikken den canadiske popstjernen får i Sverige, samsvarer i stor grad med reaksjonen fra norske medier og bloggere etter at 22-åringen opptrådte i Oslo sist helg.

TV 2s reporter var ikke nådig i sin kritikk. Bieber mumlet seg gjennom konserten og overlot syngingen til playback-anlegget, skriver hun i konsertanmeldelsen som fikk tittelen «Gidder du ikke en gang å late som om du synger, Justin Bieber?»

Heller ikke bloggerne var begeistret for Biebers opptreden. Sophie Elise (21) refset popstjernen for dårlig innstilling til arbeidet. «Justin må hate jobben sin», skrev hun på bloggen sin etter konserten.

– Husk på at dette er en kveld han tjener vilt mye penger på, og likevel velger han å for det første synge playback på en god 50% av låtene, noe som er rart for han synger jo så fint når det er live – og det vet han jo også! Men det er bare latskap, mener den 21 år gamle bloggeren.

Blogger Emilie Voe Nereng mener Bieber i det minste kunne tatt opp mikrofonen og latet som: «Han gjespet til tider, var veldig tom i blikket, stod mye med ryggen til, og ikke minst, så sang han jo ikke live på halvparten av sangene», skrev 20-åringen på sin blogg.

Ba om unnskyldning til norske fans

Etter konserten på Telenor Arena lirte Bieber av seg «you guys suck» (dere suger) da han forlot et utested. Hendelsen ble filmet og lagt ut på flere nettsteder.

Men fra scenen i Stockholm ba 22-åringen den norske fansen om unnskyldning, melder Aftonbladet.

Han forklarte at det ikke var fansen frasen var rettet til, men at han reagerte på at de filmet ham.

– Jeg er ikke perfekt, og mente ikke å si at dere suger, sa han fra scenen.