Brazil's Cristiane Justino, known as
Brazil's Cristiane Justino, known as "Cris Cyborg," poses during the weigh-in for her UFC Fight Night in Brasilia, Brazil, Friday, Sept. 23, 2016. Their fight is set for Saturday, Sept. 24. (AP Photo/Eraldo Peres) Foto: Eraldo Peres

Dette er Brækhus' drømmemotstander: – Hun er et monster

Knockout-maskinen Cristiane «Cyborg» Justino er Cecilia Brækhus' ønskemotstander.

Svenske Klara Svensson satt ringside i Oslo Spektrum under lørdagens møte mellom Cecilia Brækhus og Anne-Sophie Mathis. Kampen ble ingen spennende affære, til det var Brækhus altfor suveren.

To minutter og 58 sekunder brukte den norske boksestjernen på å knuse sin franske motstander. Da stoppet dommerne kampen og Brækhus vant på knockout.

– Brækhus var outstanding. Ingen hadde trodd på forhånd at hun skulle avslutte Mathis så tidlig. Brækhus har gjort forandringer, og hun er veldig, veldig dyktig, sier Svensson til TV 2.

28 år gamle Svensson er den norske bokserens neste obligatoriske motstander. Det vil si at hun, ved å beseire Mikaela Laurén i september, vant retten til å møte Brækhus. Svensson er sterk i troen på at hun kan bli den første til å tukte verdens beste kvinnelige bokser.

– Om det er noen som kan slå Cecilia Brækhus, er det jeg, sier Svensson.

– Hun er et monster
Men det var ikke Klara Svensson Brækhus snakket om etter seieren i Spektrum. Hun har nemlig blikket rettet mot den brasilianske MMA-kjempen Cristiane «Cyborg» Justino.

– Det er det som pirrer meg. Hun knocker ut alle motstanderen sine. Hun er rå og brutal. Her snakker vi om en megakamp på en helt annen skala enn det Klara Svensson kan bli, sier Brækhus på pressekonferansen like etter midnatt.

31 år gamle Justino debuterte i UFC i år og har i tur og orden slått ut amerikanske Leslie Smith og svenske Lina Länsberg i 140 catchweight (63,5 kilo) og hun er i ferd med å bygge seg opp som en av de mest fryktinngytende utøverne i UFC. Hun slår knallhardt og har vunnet de fleste kampene sine på knockout stående. I 2012 ble hun utestengt i ett år etter å ha testet positivt på anabole steroider. Cyborg må konkurrere i vektklassen 140 pound (63,5) i UFC, som egentlig er under hennes vektklasse (fjærvekt).

Årsaken er at UFC har ikke noen fjærvektdivisjon for kvinner. 140 pound er dermed en klasse mellom fjærvekt og bantamvekt (135).

«Cyborg er et monster», twitret MMA-utøveren Brian Ortega da han så Cris Cyborg knekke nesen på Länsberg med et knallhardt slag i Brasil.

Cyborg har på sin side lenge vært etter den amerikanske MMA-stjernen Ronda Rousey for å få i stand et møte. Nå kan det i stedet bli et møte med verdens beste bokser - i boksing.

– Det er veldig smart å møte henne i forhold til å ta den store PR-massen fra UFC, Cyborg og Sør-Amerika, sier Klara Svensson til Aftonbladet.

Cyborg fikk med seg at Cecilia Brækhus snakket om henne i ringen like etter kampen og har lagt ut en en melding på norsk på sin Twitter-profil der hun ønsket alle sine skandinaviske følgere velkommen.

Brækhus er fremdeles verdensmester i forbundene World Boxing Assocciation (WBA), World Boxing Council (WBC), World Boxing Organization (WBO) , World Professional Boxing Federation (WPB) og International Boxing Federation (IBF).