Knockout-seier for Brækhus i andre runde

Overlegen seier for Cecilia Brækhus i hennes første kamp på norsk jord.

Se Brækhus vinne på knockout i Sportsnyhetene i videovinduet øverst på siden!

Bergen/Oslo Spektrum (TV 2): I sin første kamp på norsk jord forsvarte Cecilia Brækhus (35) VM-beltene da hun slo franske Anne-Sophie Mathis i det som også var det første profesjonelle boksestevnet i Norge siden 1981.

Kort prosess
Hun brukte ikke lang tid på å triumfere. 58 sekunder ut i den andre runden vant Brækhus kampen på knockout.

– Sky is the limit. Det finnes ingen grenser for meg. Det norske publikummet løftet meg opp et hakk til. Dette er det største som har skjedd i karrieren, sier Brækhus til TV 2.

39 år gamle Mathis fikk et kutt over det ene øyet i den andre runden – etter det handlet alt om Brækhus. Etter en rekke slag mot hodet til Mathis kunne Brækhus strekke armene til værs da dommeren stoppet kampen.

 Se TV 2s intervju med Brækhus

Hun hyllet treneren Jonathan Banks etter triumfen.

– Mathis var ikke dårlig forberedt. Jeg har tatt et nytt nivå. Akkurat nå er det ingen som er i nærheten av meg. Mye av det kan jeg takke Jonathan Banks for. Da jeg var i Sauerland, var jeg en god bokser. Men de fikk ikke det beste ut av meg. Nå drar Jonathan ut "bokseren Cecilia". I en alder av 35 år er jeg på vei til å ta dette til et nytt nivå. Å knocke ut Anne-Sophie Mathis... det er vanskelig å tro nå, sier 35-åringen.

Vil møte brasilianer
Etter kampen fortalte også Brækhus at hun og teamet setter i jobben for å få på plass en kamp mot brasilianske UFC-kjempen Cristiane "Cyborg" Justino.

– Det er det som pirrer meg. Hun knocker ut alle motstanderen sine. Hun er rå, brutal. Her snakker vi om en megakamp på en helt annen skala enn det Klara Svensson kan bli, sier Brækhus på pressekonferansen like etter midnatt.

Reglene gjør at Brækhus kan gå en frivillig kamp før hun må møte Klara Svensson til tittelkamp. Den svenske bokseren var ringside i Oslo Spektrum og fikk se Brækhus gjøre kort prosess med Mathis.

– Brækhus var outstanding. Ingen hadde trodd på forhånd at hun skulle avslutte Mathis så tidlig. Brækhus har gjort forandringer, og hun er veldig, veldig dyktig, sier Svensson til TV 2.

Dette var Brækhus' 29. seier som profesjonell bokser. Hun har aldri tapt en kamp, og lørdagens seier var hennes åttende på knockout.

Mener ingen kan utfordre Brækhus
Svensson er sterk i troen på at hun kan bli den første til å tukte verdens beste kvinnelige bokser.

– Om det er noen som kan slå Cecilia Brækhus, er det jeg, sier Svensson.

Det er ikke Mathis enig i. På spørsmål fra TV 2 på pressekonferansen etter kampen svarte den nå pensjonerte bokseren følgende på om det finnes noen som kan utfordre Brækhus:

– Det finnes ikke.

Mathis erkjente at hun tapte for en bedre bokser i Oslo Spektrum. Hun mener også at det var riktig av dommeren å avblåse kampen.

– Jeg var helt i ørsken. Hun hadde en rask rekkefølge som kom på riktig sted, sier Mathis.

– Jeg hørte lyder i ørene. Jeg klarte ikke å orientere meg. Jeg så stjerner og hørte en høy lyd.

Melhus ble historisk: – Ubeskrivelig!

Statsministeren i ringen
Brækhus er fremdeles verdensmester i forbundene World Boxing Assocciation (WBA), World Boxing Council (WBC), World Boxing Organization (WBO) , World Professional Boxing Federation (WPB) og International Boxing Federation (IBF).

Statsminister Erna Solberg var på plass i ringen etter Brækhus' knockout-triumf.

– Jeg synes egentlig det gikk litt for fort, sier Solberg.

– Det viser hvor suveren Cecilia er. Det har vært fantastisk å se på.

 Sjekk OnklPs Brækhus-hyllest: – Den er kjempefet