FRUSTRERT: Petter Solberg ble diskvalifisert i andre kvalifiseringsrunde i Riga. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FRUSTRERT: Petter Solberg ble diskvalifisert i andre kvalifiseringsrunde i Riga. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Solberg disket – frykter for VM-tittelen

Petter Solberg ble diskvalifisert i andre kvalifiseringsrunde i VM-runden i rallycross i Riga. Det kan koste nordmannen dyrt.

Solberg kriger med Mattias Ekström om VM-tittelen og lå på andreplass bak svensken i sammendraget før helgens VM-runde i Latvia. I den andre kvalifiseringsrunden lørdag havnet de to i en tøff duell.

– Jeg hadde spor fem i begge heatene, og starten fra det sporet er dårlig. Det var umulig å ta ledelsen derifra, sier Solberg til NTB.

– Jeg hadde fight med Mattias Ekström i det siste heatet. Først passerte han meg og i neste sving tok jeg tilbake ledelsen. Verre var det etter at jeg kom ut fra alternativsporet. Først ble jeg påkjørt av Timmy Hansen, og etterpå ble jeg truffet av Ekström.

I ettertid bestemte juryen seg for å diskvalifisere Solberg. Team Solberg leverte protest, men denne ble ikke tatt til følge, skriver NRK.

– Det har ikke vært dømt på tilsvarende situasjoner tidligere. I verste fall avgjør dette hele VM, sier informasjonsansvarlig Per-Espen Løchen i Petter Solbergs team til kanalen. (©NTB)