Demidov raste etter Acostas røde kort: – Å slenge seg sånn når du er mann... Ærlig talt. Det er pinlig

Dueller og tøffe tak i fokus da Sogndal og Brann spilte uavgjort.

Sogndal-Brann 0-0

Fosshaugane/Bergen (TV 2): Det endte uavgjort i en kamp der dueller og høyt temperatur dominerte.

Demidov: – Det er pinlig
Den store snakkisen etter den målløse bataljen mellom Sogndal og Brann var situasjonen som satte sinnene i kok etter en halvtime.

Martin Ramsland gikk knalltøft til i duell med en intetanende Amin Nouri og meide Brann-backen i bakken. I tumultene etter sammenstøtet ble det knuffing og Bismar Acosta dyttet til Henrik Furebotn i ansiktet. Dommer Martin Lundby fisket opp det gule kortet til Ramsland før han sendte Acosta i garderoben med rødt kort.

– Det er ikke allverdens til slag, men der er reglene krystallklare. Slag som i dette tilfellet, er rødt kort. Ingen som helst tvil. Korrekt utvisning av Acosta som rett og slett mister hodet, oppsummerte Jesper Mathisen fra kommentatorplass.

Se situasjonen i videovinduet øverst på siden!

 Se intervjuet med Demidov:

Brann-kaptein Vadim Demidov sto midt i situasjonen og var tydelig misfornøyd med Furebotns reaksjon.

– Å slenge seg sånn når du er mann... Ærlig talt. Det er pinlig, sier Demidov til TV 2.

Selv forklarer Furebotn at han gikk i bakken fordi han fikk fingrene til Acosta i øynene.

– Først er det en duell med Ramsland, så klikker fire-fem Brann-spillere. Så løper jeg bort for å få dem bort fra han. Da snur Acosta seg, og jeg får en flat hånd og fingrene inn i øynene. Da faller jeg i bakken. Jeg mener det er klart rødt kort, sier Furebotn.

– Slag er slag, men var det hardt?

– Ja, det var i alle fall ganske vondt i begge øynene mine. Ellers hadde jeg ikke lagt meg ned. Jeg har aldri filmet.

– Dommeren er feig
Dommer Lundby burde ikke bare sendt Acosta i garderoben. Ramslands overfall på Nouri burde resultert i marsjordre, mener Brann-trener Lars Arne Nilsen.

– Det er knallrødt. Blir det rødt der, så blir det ikke noen situasjon (etterpå). Han (Acosta) går inn og forsvarer en kompis som holder på å bli myrdet der. Det må jo være rødt. Da blir det sånn, og så blir vi straffet for det. Bismar skal ikke slå. Det skal vi ta med ham, sier Nilsen.

– Dette er et overfall. Det er så stygt. Sånne ting gir du rødt på i mitt hode. Det er ikke fordi det er vår spiller. Jeg synes det er stygt.

Det er en konklusjon Nouri enig i.

– Det er soleklart rødt kort. Jeg må bare si at dommeren er utrolig feig. Det er mange situasjoner han skulle tatt tak i, sier Nouri.

 – Han forsvarer en kompis som holder på å bli myrdet

Sogndal-trener Eirik Bakke mener det var riktig av dommeren å gi gult kort i situasjonen. Ramsland på sin side innrømmer at han gikk for tøft til i duellen.

– Det er en lang ball, så går jeg altfor tøft inn. Jeg går inn for å vinne ballen mot Nouri, men jeg har god fart og hopper nesten over ham. Det var et greit gult kort, sier Ramsland.

Brann-spillerne ropte på rødt kort til den 23-årige spissen i den andre omgangen da han laget frispark i duell med Sivert Heltne Nilsen, men det gule kortet ble igjen i dommer Lundbys lomme.

Fortsatt i sølvmodus
0-0 og ett poeng betyr at Brann fortsatt holder koken på sølvplassen i Tippeligaen, men Odd, Haugesund, Sarpsborg 08 og Molde øyner alle håp om medalje. Avstanden ned til Odd er på tre poeng før søndagens resterende kamper i Tippeligaen.

Begge lag hadde gode sjanser til å score på Fosshaugane, men uavgjort var et greit resultat om man ser kampen under ett.

– Det er ekstremt lite farligheter som har skjedd foran begge lags keepere, oppsummerte Mathisen.

 Se sammendrag fra kampen: