Brasiliansk magi sendte Chelsea tilbake på vinnersporet

Willian og Diego Costa med hver sin perle mot Hull.

Hull - Chelsea 0-2

Få tilgang til Premier League her!

Etter to ydmykende tap mot Liverpool og Arsenal skulle dette være kampen hvor Chelsea virkelig slo tilbake.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Antonio Conte hadde tatt store grep gjennom omlegging til 3-4-3 samt byttet ut flere spillere.

Den første timen så ikke endringene ut til å ha noen særlig effekt, men så våknet Chelseas brasilianske angrepsduo.

I løpet av seks minutter leverte Willian og Diego Costa, som representerer Spania men er født i Brasil, hver sin perle og sørget for å ende Chelseas rekke på tre kamper uten seier.

– Det var akkurat den reaksjonen jeg håpte på. Etter to tap er det ikke lett, fordi selvtilliten får seg en trøkk. Men guttene har vist stor vilje til å snu den negative trenden. Vi jobber knallhardt, og kommer bare til å bli bedre og bedre, sa Conte etter kampen.

TV 2s eksperter mener seieren var kritisk for italieneren.

– Det har vært en tung periode, men det er ikke noen selvfølge å slå Hull borte. Nå må Conte bruke denne trepoengeren for alt den er verdt i sitt videre arbeid, sa TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre etter kampen.

Brede Hangeland tror Chelseas nye manager har hatt det tøft de siste ukene.

– Det har vært en ny situasjon for ham. Han har ikke tapt to strake kamper på årevis, og har fått en del kritikk. Han var nok en lettet mann i dag.

Men det så lenge ut til å bli nok en frustrerende aften for London-laget. De første 45 minuttene på KCOM Stadium gikk forbi uten at Chelsea registrerte et eneste skudd på David Marshall i Hull-buret.

– Det er meget krevende for spillere som aldri har spilt i 3-4-3. Innkjøringsproblemene var helt tydelige - de hadde jo ikke et skudd på mål i første omgang, sa Hangeland i pausen.

– Først og fremst er det er en gjeng med tafatte spillere utpå der. Jeg tror det ligger mer bak dette enn hvilken formasjon de spiller eller hvilke spillere som blir brukt, la Myhre til.

Chelsea ville ha straffe etter denne Dio-taklingen

De siste 45 ble heldigvis en opptur Conte og co. takket være Willian og Costas fulltreffere.

Slik var kampen:

Med både Markus Henriksen og Adama Diomande fra start var det Hull som kom best i gang på eget gress. Robert Snodgrass' frispark etter tre minutter endret retning via Chelsea-muren, men Thibaut Courtois fikk akkurat reagert i tide.

Midtveis i første omgang ropte gjestene på straffe da Victor Moses gikk i bakken inne i Hull-feltet. Bildene viste at Adama Diomande hektet Chelsea-vingen, og at det fort kunne blitt blåst.

– Jeg mener at Moses ser at han ikke når ballen og overspiller litt. Han faller for unaturlig for meg, sa Hangeland.

Myhre mener også Moses kan takke seg selv for at han ikke fikk medhold.

– Det er ikke tvil om at det er kontakt. Det at han overspiller tror jeg gjør at det ikke blir blåst. Hadde han gått i bakken på en mer naturlig måte, tror jeg han hadde hatt større sjanse for å fått den.

Etter en første omgang uten et eneste skudd på mål gikk Chelsea rett i angrep etter hvilen. Eden Hazard testet David Marshall med et godt skudd, før både Diego Costa og N'Golo Kanté fikk hver sin kjempemulighet like før timen.

Costa ble spilt igjennom og dro seg forbi Marshall før han avsluttet i stolpen. Kanté plukket opp returen, men blåste ballen over på omtrent blankt mål.

Det måtte et øyeblikks magi til for å sprekke nullen i Hull. Costa kjempet til seg ballen og slapp til Willian, som fra kanten av sekstenmeteren bøyet ballen opp i høyre vinkel - utagbart for Marshall.

Payets eventyrlige soloraid hindret ny West Ham-fiasko

Og nå var gjestene virkelig på gang. Seks minutter senere var det Costas tur til å fyre - fra omtrent samme hold og opp i samme kryss.

Derifra og ut hadde gjestene full kontroll. Kampen ebbet ut med 2-0 og Chelseas første seier i ligaen på over én måned.

Slik startet lagene:

Hull (4-1-4-1): Marshall; Meyler, Davies, Livermore, Robertson; Clucas; Snodgrass, Mason, Henrikson, Diomande; Mbokani

Chelsea (3-4-3): Courtois; Azpilicueta, Luiz, Cahill; Alonso, Kanté, Matic, Moses; Willian, Costa, Hazard

Premier Leaks: Liverpool er avslørt – de er bare på nye FIFA