Livsviktig LSK-seier i bunnkampen mot Stabæk

Rekken på åtte kamper på rad uten seier fikk en slutt på Nadderud.

Stabæk-Lillestrøm 1-2

Nadderud/Bergen (TV 2): Lørdagens 2-1-seier over nedrykksrival Stabæk var livsviktig for Lillestrøm. Med fire kamper igjen av sesongen ligger gultrøyene fremdeles på nedrykksplass, men scoringene til Sheriff Sinyan og Gary Martin krymper avstanden opp til nettopp Stabæk på kvalikplass til ett poeng.

– Hope in a hanging snore
Seieren var Lillestrøms første etter trenerbyttet og den første siden 24. juli.

Det er klart det var veldig viktig. Ellers hadde vi vært sju poeng bak. Nå har vi som (Nils Arne) Eggen sier "hope in a hanging snore". Det var en veldig viktig seier, og en fortjent seier. Det er noen kamper igjen. Vi har i alle fall en god mulighet til å avgjøre selv, sier LSK-trener Arne Erlandsen til TV 2.

Stabæk skapte litt dramatikk i sluttsekundene da Sebastian Pedersen, lillebror til Strømsgodsets Marcus Pedersen, scoret sitt første Tippeliga-mål. Men etter to seirer på rad ble det stopp for bæringene.

– Vi spilte dårlig fotball. Først og fremst gratulerer til Lillestrøm. De fortjente å vinne, sier Stabæk-trener Toni Ordinas til TV 2.

– Vi hadde håpet på å se en litt annen utgave av oss selv enn det vi viser frem i dag. Ting går litt sakte, og Lillestrøm får det første målet. Det gjør det litt lettere for dem. Men jeg har lyst til at vi skal være litt hvassere enn det vi var og litt høyere tempo i pasningsspillet, sier kaptein Morten Skjønsberg.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Slik var kampen:
Etter en rolig og tam start på tok kampen seg kraftig opp på Nadderud da kvarteret var passert. Stabæk holdt mest i ballen og Birger Meling satte Alanzinho opp i en meget god posisjon, men Lillestrøm-keeper Arnold Origi var raskt fremme og stoppet avslutningen fra den fotrappe brasilianeren.

LSK klarte å temme Stabæk bedre og bedre utover i omgangen, og 28 minutter var spilt da stolpen hindret gjestene i å ta ledelse. Malaury Martin var mannen bak frisparksuseren.

Scoringen skulle imidlertid ikke la vente på seg så lenge for LSK. Ti minutter før pause løftet Bonke Innocent ballen tilbake i feltet etter en corner. Like foran keeper fikk Sheriff Sinyan en strålende touch da han kastet ut foten og sendte ballen over Mandé Sayouba. Ballen dalte inn i nettet til 1-0-ledelse.

LSK fikk mer å juble for tidlig i den andre omgangen da Gary Martin, som erstattet en skadet Erling Knutzon før hvilen, på lekkert vis plasserte en avslutning fra 16 meter ned i hjørnet. 2-0-ledelsen utløste ville jubelscener blant Lillestrøm-fansen, som løp ned fra tribuneplass for å feire med spillerne.

Der fansen brøt ut i ukontrollert jubel, hadde LSK-spillerne god kontroll på gresset og Stabæk. Laget lå tett og kompakt bakover, og Stabæk maktet ikke å produserer farlige nok sjanser til å komme tilbake i kampen. Det måtte en dødball til for å skape litt LSK-uro, men Muhamed Keitas frispark gikk i tverrliggeren.

Sebastian Pedersen, lillebror til Marcus Pedersen, chippet inn 1-2-reduseringen sekunder før overtiden.

– Det har vært en guttedrøm siden jeg var liten. Det er ekstremt deilig endelig å få scoringen. Det var på tide etter tre kamper. Det var veldig deilig. En drøm, sier Pedersen til TV 2.

Men det ble med den ene scoringen for bæringene. LSK kunne juble for 2-1-seier og tre meget viktige poeng.

Nå fortsetter kampen for å overleve i Tippeligaen mot Brann, Start, Vålerenga og Molde. Stabæks resterende kamper er mot Vålerenga, Sarpsborg 08, Molde og Start.