Foto: Pedersen, Terje

– Norsk langrenn stinker som laboratoriet til Mühlegg

Svensk kommentator med sterke påstander om norsk langrenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den svenske kommentatoren Lasse Anrell kaller den norske bruken av astmamedisin for «statsdoping» i en kronikk i Karlstad-avisen Nya Wermlands-Tidningen.

– Norsk langrenn stinker som laboratoriet til Mühlegg eller som de russiske statslaboratoriene som OL-bevegelsen utestengte fra Rio de Janeiro, skriver Anrell.

Han mener at de norske skiløperne bør stenges ute i minst to år.

– Den norske statsdopingen som gjorde landets skiløpere totalt overlegne og truet med å drepe sporten er en skam for Norge og langrennssporten. Jeg har bare et forslag for å redde skisporten. Steng ute alle norske skiløpere i to år. Minst. De må stenges ut som straff og for at de skal få en mulighet til å rydde opp i sin egen myr av astmaekspresser og medisinmenn, skriver han.

Anrell, som tirret på seg hele Norge da han før VM i Holmenkollen i 2011 kalte Petter Northug for Nollthug, stiller også spørsmålstegn ved Therese Johaugs suverenitet i sporet.

– Sannheten er jo at man nesten kunne se visuelt at Therese Johaug ikke konkurrerte på samme vilkår som de andre. Hun gikk med en frekvens som minner om de kinesiske langdistanseløperne i friidrett som var helt overlegne - før de ble tatt. Eller Johann Mühlegg, mener kommentatoren.

Og legger til:

– Men alle elsker jo Johaug. Såååå viktig for sporten. Sååå sjarmerende. Pytt, putt. En iskald juksemaker. Say no more.