SKAPER FRYKT: 39 år gamle Wahida Mohamed bruker sosiale medier til å dele bilder fra sin brutale kamp mot IS. (Foto: Facebook) 
SKAPER FRYKT: 39 år gamle Wahida Mohamed bruker sosiale medier til å dele bilder fra sin brutale kamp mot IS. (Foto: Facebook) 

bestemoren er is' mareritt:

«Den sorte enke» halshugger og koker hodene til IS-krigerne

Bestemoren og enken Wahida Mohamed (39) er så fryktet av IS at terrorgruppen flere ganger har forsøkt å ta henne av dage.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wahida Mohamed har mistet to ektemenn, faren og tre brødre i kampen mot Islamsk Stat (IS) i Irak.

Den 39 år gamle bestemoren ser ikke veldig fryktinngytende ut, men det er hun, i hvert fall hvis vi skal tro CNN.

Hun har startet sin sin egen milits bestående av 70 personer i Irak, og i forrige uke var Mohameds hær en del av koalisjonen som drev IS ut av hjembyen hennes i Shirqat-området i Irak.

I intervjuet med CNN-reporter Ben Wedeman forteller hun om sine brutale metoder.

– Jeg kjempet dem ned, halshugget dem, kokte hodene deres og brant kroppene deres, sier hun.

Jages av IS

39-åringens brutale metoder skal ikke ha gått upåaktet hen hos IS. Mohamed sier selv at hun flere ganger har blitt forsøkt drept av terrorgruppen. De skal blant annet ha plassert flere bilbomber ved hjemmet hennes.

– De har forsøkt å drepe meg seks ganger. Jeg har granatsplinter i hodet, beinet og jeg har brukket flere ribbein, men det stopper meg ikke fra å kjempe, sier hun.

Ifølge CNN befinner Mohamed seg på en toppliste over personer IS ønsker å ta av dage. De får bekreftet 39-åringens historie fra general Jamaa Anad, som leder tropper i området hvor Mohamed kommer fra. Han skal blant annet ha donert våpen og utstyr til kvinnens milits.

Propaganda på sosiale medier

Mohamed er svært aktiv på sosiale medier. Der laster hun regelmessig opp bilder fra kamper hun skal ha deltatt i. På et bilde holder hun tilsynelatende opp et avkappet hode. Disse bildene er ikke verifisert.

Fordi hun har mistet to ektemenn i kampen mot IS, blir hun bare kalt den «sorte enke».

Mohamed har to døtre på henholdsvis 20 og 22 år som begge er trent i kamp. De har selv nylig fått barn og er ikke lenger i aktiv strid.