Firmino fikset Liverpools fjerde strake seier

Roberto Firmino spilte hovedrollen da Liverpool snudde 0-1 til 2-1 mot Swansea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Swansea - Liverpool 1-2

Få tilgang til Premier League her!

Jürgen Klopp og Liverpool kom til Liberty Stadium fulle av selvtillit etter tre strake seire.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Men Swansea, som ikke hadde vunnet siden serieåpningen, sjokkerte gjestene fra start. Leroy Fers scoring etter sju minutter ble gjenstand for mye diskusjon blant ekspertene.

– Sånne situasjoner er veldig vanskelig for linjedommer. Jeg synes uansett at når det er så hårfint, skal avgjørelsen komme det angripende lag til gode, sa TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland i pausen.

Petter Myhre var ikke overrasket over måten baklengsmålet kom på.

– Dødballmål imot har blitt en stygg uvane for Klopp. Dette var det 16. siden han kom til klubben. Det er ikke godt nok om du skal være med helt der oppe.

Etter en uvanlig tafatt førsteomgang våknet de røde virkelig til liv de siste 45. Roberto Firmino headet inn 1-1 ti minutter etter sidebyttet, før samme mann skaffet straffespark med fem minutter igjen.

James Milner var sikker fra ellevemeteren, og sikret Liverpools fjerde strake seier i Premier League.

– Det var klart mer trøkk over Liverpool de siste 45. Førsteomgangen var nesten ikke til å kjenne igjen. Ikke et eneste skudd på mål, noe som er veldig utypisk dette laget, sa Myhre etter kampslutt.

Dermed ble det en ny nedtur for Swansea-manager Francisco Guidolin, som er under hardt press for tiden. Italieneren innrømmet på fredagens pressekonferanse at han kunne risikere å miste jobben med tap mot Liverpool.

– Jeg synes det er altfor tidlig. Vi må huske på at de har møtt veldig sterk motstand. Det er i mine øyne altfor tøft at han må gå nå, mener Hangeland.

Slik var kampen:

Liverpool tok initiativet i åpningsminuttene, men det var hjemmelaget som stod for kampens første mulighet etter fem minutter da Borja Baston headet like over fra god posisjon.

Like etterpå kom det et nytt farlig innlegg inn i Liverpool-boksen - Gylfi Sigurdssons hjørnespark traff Baston som headet på tvers foran Loris Karius - der stod Leroy Fer som kunne bredside inn 1-0 fra det som kunne se ut som en offside-posisjon.

Midtveis ut i første omgang fikk Jürgen Klopp et nytt slag i fleisen da formspiller Adam Lallana måtte ut med skade.

Erstatter Daniel Sturridge presenterte seg med å levere en solid søknad til Teaterhøyskolen inne i Swansea-boksen. Baston fikk to nye muligheter til å score sitt første for waliserne, men lagene gikk til pause på 1-0.

Liverpool, som for første gang siden mars 2015 hadde gått en omgang uten å levere et skudd på mål, må ha fått en skikkelig hårføner av Jürgen Klopp i pausen.

De røde gikk ut i hundre etter hvilen, og hadde allerede skapt en god mulighet før Roberto Firmino fikk stå helt umarkert og stange inn 1-1 etter et innlegg fra Jordon Henderson.

Payets eventyrlige soloraid hindret ny West Ham-fiasko

Bare minutter senere var kampen centimetre fra å være snudd, da Philippe Coutinhos langskudd strøk stolpen til Lukasz Fabianski.

James Milner fikk også en god mulighet til å sende Liverpool i føringen, men valgte å slippe ballen til Sadio Mané som fikk sitt forsøk blokkert.

Milner skulle likevel få en ny mulighet da Firmino ble meid ned av Angel Rangel fem minutter før slutt. Straffesparket var det ingenting å si på, ei heller utførelsen til Liverpools nummer sju - Milners tredje straffescoring på de to siste kampene.

Mike van der Hoorn var nære på å spolere Liverpool-festen på overtid, men Klopp og co slapp med skrekken - 2-1 betyr at Liverpool nå står med fire strake seire i Premier League.

Slik startet lagene:

Swansea (4-3-3): Fabianski; Rangel, van der Hoorn, Amat, Naughton; Fer, Cork, Britton; Routledge, Baston, Sigurdsson

Liverpool (4-3-3): Karius; Clyne, Lovren, Matip, Milner; Lallana, Henderson, Wijnaldum; Mané, Firmino, Coutinho

Premier Leaks: Liverpool er avslørt – de er bare på nye FIFA