Jordan's soccer coach Harry Redknapp directs his team during their 2018 FIFA World Cup qualifier against Australia in Sydney, Australia, Tuesday, March 29, 2016. (AP Photo/Rob Griffith)
Jordan's soccer coach Harry Redknapp directs his team during their 2018 FIFA World Cup qualifier against Australia in Sydney, Australia, Tuesday, March 29, 2016. (AP Photo/Rob Griffith) Foto: Rob Griffith

Redknapp trukket inn i ny Telegraph-avsløring

Harry Redknapps spillere gamblet på sin egen kamp.

Harry Redknapp er det siste navnet som er dratt inn i skandalen som ryster Fotball-England.

Han ble filmet med skjult kamera av the Telegraph mens han snakket om hvordan hans egne spillere hadde gamblet på en av sine egne kamper. Det er i strid med reglene til Det engelske fotballforbundet (FA).

I opptaket snakker Redknapp om hvordan «guttene» hadde veddet på at de selv kom til å vinne kampen, og at en av dem hadde fortalt en agent at han måtte «ta opp et nytt lån på huset sitt» fordi oddsen var så god.

– Hvem bryr seg om det?
Agenten hevdet så at motstanderlaget også hadde veddet på kampen. Bookmakerne hadde gitt høy odds på at Redknapps lag kom til å vinne, fordi laget hans hadde lite å spille for og at det var ventet at han skulle stille med et svekket lag.

Manageren stilte imidlertid med et sterkt lag, og vant kampen lett.

– Hvem bryr seg om det, spør Redknapp når han blir konfrontert med beskyldningene.

Da blir han fortalt at det var et brudd på reglene.

– Åh, ok. Men jeg tror ikke det var det på den tiden? De veddet ikke på det andre laget, de veddet på sitt eget lag, sier Redknapp.

Skulle varslet FA
The Telegraph skriver ikke hvilket lag eller årstall det dreier seg om, men hevder at det som skjedde var et brudd på reglene som gjaldt på den tiden.

Det er ingenting som tyder på at Redknapp har gjort noe kriminelt, at han visste om at motpartens spillere gamblet på samme kamp eller at han visste hva hans egne spillere hadde gjort før avspark.

I videoen spøker han om hvor overrasket han ble da han fant ut hva som hadde skjedd.

Ifølge the Telegraph er det eneste regelbruddet Redknapp selv har stått for at han ikke varslet FA om bettingen da han fant ut av det.

Redknapp har vært manager for Bournemouth, West Ham, Portsmouth, Southampton, Tottenham og QPR. Nå er han landslagssjef for Jordan.