Høiland scoret to og laget straffe – så startet Glimts snuoperasjon

Livsviktig seier for Bodø/Glimt i kampen om overlevelse i Tippeligaen.

Bodø/Glimt-Strømsgodset 4-2

Bodø/Bergen (TV 2): Tommy Høiland spilte hovedrollen på Aspmyra med to scoringer, før han igangsatte Glimts snuoperasjon med å lage straffe.

Glimt snudde til seier
Trond Olsen gikk i bakken da han skulle passere Høiland, og dommer Tom Harald Hagen pekte kontant på straffemerket. Høiland viste hva han mente om avgjørelsen da han med et smil om munnen klappet i hentene.

– Du var uenig. På banen. Er du fortsatt det?

– Ja.

– Hva mener du skjedde?

KLAPPET SARKASTISK: Tommy Høiland etter at dommeren dømte straffe. FOTO: TV 2.
KLAPPET SARKASTISK: Tommy Høiland etter at dommeren dømte straffe. FOTO: TV 2.

– Se på bildene. Du ser det selv.

– Du har vel en oppfatning av hva dommeren gjør feil?

– Ja, han dømmer straffe.

– Dommeren mener du felte ham. Du mener at du ikke var borti ham?

– Det er korrekt.

– Jeg er ikke borti ham i hele tatt. Man ser jo det

Se situasjonen og Høilands dom i videovinduet øverst på siden!

Ole Jørgen Halvorsen satte inn reduseringen fra straffemerket, før Fitim Azemi utlignet like under fire minutter senere. Martin Bjørnbak fullførte snuoperasjonen i det øsende regnværet i Bodø med et strålende frispark. Med sitt første mål i Tippeligaen gjorde Sascha Mockenhaupt ydmykelsen komplett.

– Herregud for en snuoperasjon. Vi jobber ræva av oss hele gjengen. Vi får som fortjent, sier Fitim Azemi til TV 2.

Kampen for å overleve
4-2-seieren er livsviktig for Glimt i kampen om videre eksistens i Tippeligaen. Nordlendingene klatrer opp til tiendeplass på tabellen med tre poeng ned til Stabæk på kvalikplass.

Strømsgodsets håp om medalje virker å ha regnet bort i Bodø. Drammenserne har ikke vunnet på ti kamper i Tippeligaen og må fokusere på cupen dersom det skal bli noe å juble for denne sesongen.

– Vi gjør en ålreit førsteomgang og ledet 1-0 til pause, og gikk opp til 2-0. Så skjer det samme som skjedde i Ålesund. Vi får noe imot, straffen, så ser det ut som vi kollapser. Dette sitter selvfølgelig i hodet. Vi må finne ut av dette. Vi kan ikke slippe inn fire mål i hver bortekamp, sier Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen til TV 2.

Slik var kampen:
Situasjonen så veldig lovende ut for Strømsgodset da Tommy Høiland scoret to ganger i Marcus Pedersens skadefravær. Men som så mange ganger før denne sesongen kollapset Godset.

Høiland laget straffe og Ole Jørgen Halvorsen grep muligheten med begge hender.

Fitim Azemi ble den andre i årets Tippeliga-sesong til å nå tosifret antall scoringer da han sørget for utligning ikke lenge etter. Så skrittet Martin Bjørnbak opp fra distanse og hamret inn 3-2 med kvarteret igjen i kampen. Godset hadde ingenting å svare med og måtte konstatere at nederlaget var et faktum da Sascha Mockenhaupt headet inn 4-2 på corner.