PÅ VEI OPP OG FREM: Amund Grøndahl Jansen blir å se på høyeste nivå i internasjonal sykkelsport neste år.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.
PÅ VEI OPP OG FREM: Amund Grøndahl Jansen blir å se på høyeste nivå i internasjonal sykkelsport neste år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix. Foto: Solum, Stian Lysberg

Amund (22) blir Norges nye sykkelproff

Og Lars Petter Nordhaug fortsetter karrieren.

Se sykkel-VM i Qatar på TV 2 fra og med neste helg

Norge har rekordmange 12 proffsyklister i 2016-sesongen, og etter det TV 2 erfarer blir det minst like mange i 2017.

22 år gamle Amund Grøndahl Jansen blir det nye fjeset i «proffgjengen». I tillegg kommer ti år eldre Lars Petter Nordhaug til å fortsette satsingen i utlandet.

Fra Joker til WorldTouren

Grøndahl Jansen, som har syklet for Joker-laget de siste to sesongene, blir, etter det TV 2 erfarer, å se i WorldTouren neste år.

22-åringen har kommet til enighet med et lag, men den formelle kontraktssigneringen gjenstår. Den kjøresterke rytteren fra Nes i Akershus har tiltrukket seg mye interesse fra utlandet etter en imponerende sesong i Joker-trøya.

Den regjerende norgesmesteren i U23-klassen har blant annet blitt diskutert i Dimension Data-laget til Edvald Boasson Hagen, men det afrikanske laget blir ikke Grøndahl Jansens neste lag.

Nordhaug fortsetter

Nordhaug blir også å se i utlandet neste sesong.

32-åringen får ikke ny kontrakt i Team Sky, men han legger ikke opp etter sesongen.

Nordhaug har, gjennom sine tidligere koblinger til sykkelmerket Merida, blitt koblet til det nye Bahrain-Merida-laget, men flere kilder forteller også at Nordhaug er på vei til det nyoppstartede irske Pro Continental-laget Aqua Blue.

Nordhaug har ikke villet kommentere noe om hva som venter neste år.