Republican presidential candidate Donald Trump speaks at a rally, Wednesday, Sept. 28, 2016, in Council Bluffs, Iowa. (AP Photo/John Locher)
Republican presidential candidate Donald Trump speaks at a rally, Wednesday, Sept. 28, 2016, in Council Bluffs, Iowa. (AP Photo/John Locher) Foto: John Locher

Amerikansk storavis: – Ikke stem på Trump!

USA Today beskriver Trump som «en uberegnelig serieløgner som ikke er skikket til å være president».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

USA Today har aldri før valgt side i en amerikansk presidentkamp. I år gjør det det – og de mener alvor.

På lederplass i avisa, som daglig leses av rundt sju millioner amerikanere, totalslakter de Donald Trump som person, hans politikk og hans evne til å styre landet.

Avisa ramser opp en liste over alt de mener diskvalifiserer Trump som president, blant annet at han er en uberegnelig leder som ikke er skikket til å være øverstkommanderende for de amerikanske styrkene.

Avisa peker også på at han bevisst utnytter folks fordommer i politikken sin, at han ikke er ærlig ovenfor velgerne og hemmeligholder selvangivelsen sin. At han er en serieløgner, en bølle og at han nedverdighet det offenglige ordskiftet med grove beskrivelser og et skittent språk.

«Hva dere enn gjør, ikke la dere lokke av sirenesangen til denne farlige demagogen. For all del – stem – bare ikke stem på Donald Trump.»

USA Today presiserer at dette standpunktet ikke betyr at de støtter Hillary Clinton som president. De vil bare advarer leserne sine mot Trump.