Gir Tilbake: FK Vigør starter  lag for barn med funksjonsnedsettelse

FK Vigør fra Sørlandet ble den fjerde vinneren av 50.000 kroner.

I forbindelse med Gir Tilbake-prosjektet skal Canal Digital og TV 2 sammen med utvalgte eliteserieklubber dele ut prosjektstøtte til klubber rundt om i landet.

Se hvordan din klubb kan søke her.

Vinnerklubben fra Sørlandet ble FK Vigør. Styremedlem i Vigør, Helge Konradsen er svært glad for juryens avgjørelse.

– Dette er helt fantastisk. 50.000 kroner betyr ekstremt mye for oss. Vi skal sørge for at pengene kommer til god nytte, sier Konradsen.

Starter lag for barn med funksjonsnedsettelse

Konradsen er en av initiativtakerne til et småguttelag for barn med fysisk funksjonsnedsettelse i FK Vigør.

– En mor til en av spillerne tok kontakt med klubben rett etter sommeren. Sønnen hadde spilt på aldersbestemte lag opp gjennom og mestret kanskje ikke nivået like bra lengre, så da ville vi at han skulle få muligheten til å spille fotball, og på den måten opprettet vi et eget lag. Det innebærer at vi kan reise på fotballturer, for vi trenger flere foreldre med på tur, noe som koster mer penger enn for vanlige lag, forklarer Konradsen.

Laget fikk også besøk av Starts keeper Håkon Opdal, som også var enig i det gode initiativet.

– Det var et initiativ som var utrolig bra, et tilbud som ikke finnes i denne regionen her. Det er absolutt nødvendig at disse guttene her får et lag å spille på, forteller Opdal.

Møt spillerne i Vigør og Håkon Opdal i videovinduet øverst.

VINNERE: Det var stor stas for spillerne på FK Vigør å motta 50.000 kroner. FOTO: Håkon Raa, ikstart.no.
VINNERE: Det var stor stas for spillerne på FK Vigør å motta 50.000 kroner. FOTO: Håkon Raa, ikstart.no.

Kom inn rundt 30 søknader

Kenneth Tjønndal Pettersen, kommunikasjonsdirektør i Canal Digital og juryformann for Gir Tilbake-prosjektet, forteller at det kom inn rundt 30 søknader fra ulike klubber på Sørlandet.

– Det er mange gode initiativer for å bedre treningshverdagen til barn og unge, men søknaden fra Vigør skilte seg ut ved at den hadde en konkret løsning på at dagens barn og unge med funksjonshemming i Kristiansand ikke har et fotballtilbud. Ildsjeler i klubben har tatt et utrolig godt initiativ for å etablere et fast fotballtilbud for funksjonshemmede barn i denne regionen, sier han.

Juryen bestående av IK Start, Norsk Toppfotball, Agder Fotballkrets og Canal Digital hadde følgende begrunnelse for valg av vinner:

«I dag mangler barn og unge med funksjonshemming i Kristiansand et fotballtilbud, men det ønsker vinnerklubben å gjøre noe med. Nå jobber de med oppstart av et lag for funksjonshemmede barn. Juryen er svært begeistret for tiltaket og hvordan ildsjeler i det lokale idrettsmiljøet står frem og tar samfunnsansvar, slik at man er en breddeklubb for absolutt alle. Juryen ønsker å støtte oppstarten av det nye laget og sikre at de får deltatt på en større turnering i 2017 sesongen. 50.000 kroner fra Canal Digital Gir Tilbake tildeles FK Vigør.»

Neste utdeling i Telemark

Gir Tilbake-prosjektet handler om å gi barn og unge en bedre treningshverdag og en minneverdig opplevelse. Canal Digital skal sammen med ni utvalgte eliteserieklubber dele ut prosjektstøtte opp til 50.000 kroner til klubber rundt om i landet. I år er TV 2 for første gang med på prosjektet.

– Neste utdeling av 50.000 kroner med TV 2 er 16. oktober og finner sted på Skagerak Arena når Odd møter Haugesund. Klubber i Telemark kan nå søke om støtte til fotballprosjekter som skal bedre treningshverdagen til barn og ungdom, sier Tjønndal Pettersen.

Tidligere i år har SK Trane fra Hordaland, Valldal IL fra Sunnmøre og U & IL Glimt fra Trøndelag blitt tildelt prosjektstøtte.

Se hvordan din klubb kan søke her.