Foto: Olaf Kraak

Dansk Ajax-komet hylles: – En ny Eriksen eller Zlatan

Mannen som tipset Ajax om Christian Eriksen og Zlatan Ibrahimovic spår Kasper Dolberg (18) en lysende fremtid.

I 2015 ble danske Kasper Dolberg hentet fra Silkeborg til Ajax' U19-lag. Det var den danske talentspeideren John Steen Olsen som tipset den nederlandske klubben om det danske talentet.

Samme mann fikk i sin tid Christian Eriksen og Zlatan Ibrahimovic til den nederlandske storklubben.

Nå spår Steen Olsen at Dolberg kan bli like god som sine skandinaviske forgjengere.

– Han er på samme nivå som Eriksen og Zlatan. Han er et kjempetalent. Jeg ville gjerne hatt Kasper ned her allerede for noen år siden, men så ble han skadet. Kasper har for meg alltid vært en god spiller. Han har alle kvalitetene til å bli en toppspiller. Han er en herlig gutt med begge beina godt plantet på jorden. Det er ikke noen stjernenykker der, sier Ajax-speideren til danske BT.

– Moden for A-landslaget
Før denne sesongen ble 18-åringen tatt opp i A-stallen til Ajax og svarte med å score mål i sin offisielle debut for klubben da Ajax spilte uavgjort 1-1 mot PAOK i Champions League-kvalifiseringen i juli.

I den nederlandske æresdivisjonen har Dolberg gjort seg bemerket ved å score fire mål så langt, to mål mot Roda og to mot Zwolle.

Torsdag ble han matchvinner da Ajax vant 1-0 mot Standard Liege på Amsterdam ArenA i Europaligaen.

Foreløpig står han kun bokført med aldersbestemte landskamper for Danmark. Det tror Steen Olsen at landslagssjef Åge Hareide har planer om å gjøre noe med.

– Jeg ser på ham som en landslagsspiller. Og det kommer nok til å skje. Vi har Åge Hareide og han er flink med de unge spillerne, sier han videre.

Har Dennis Bergkamp som mentor
I Ajax har Dolberg assistenttrener Dennis Bergkamp som mentor. Det var den tidligere nederlandske storscoreren som sammen med John Steen Olsen overtalte sportsdirektør Marc Overmars til å hente ham til klubben.

– De sa til meg: Marc, hør her. Om ett år spiller han på førstelaget. Det var nok for for oss, sier sportsdirektøren.

Å score mål for Ajax pleier som oftest å bety at du før eller siden ender opp i Premier League. Foruten Zlatan og Eriksen, har også Luis Suarez vært i klubben. Etter forrige sesong forsvant Viktor Fischer (også han dansk) til Middlesbrough.