– Jeg har alltid vært en ledertype

Rikke Nygard er andre kandidat i den tredje delfinalen til Statoil Morgendagens Helter - «Årets fotballtalent».

TV 2 skal sammen med Statoil Morgendagens Helter og Norges Fotballforbund kåre årets fotballtalent også i 2016. Nå presenteres andre kandidat i den siste delfinalen: Rikke Nygard.

Hun er bare 16 år, men har allerede rukket å spille flere kamper i Toppserien. Tidligere spilte hun i klubben Bergen Nord/Hovding, men i 2015 ble hun tilbudt en plass hos Arna-Bjørnar.

– Det er utrolig kjekt at jeg har fått så mye spilletid som jeg har fått selv om jeg er så ung. Vi ligger midt på tabellen og selv om vi er et ungt lag så er det utrolig bra, synes jeg hvert fall. Målet er å holde topp seks ut sesongen og jeg har troen på at vi skal klare det, forteller Nygard.

Ledertype

16-åringen beskriver seg selv om en ledertype og forteller at hun har lært mye av de to søsknene sine.

– Jeg vil si at jeg alltid har vært en ledertype. Jeg var kaptein i gamleklubben min Bergen Nord/Hovding. Jeg har også vokst opp med søsken som har vært ledertyper, og kaptein på sine lag, så jeg har lært utrolig mye av de.

– Hva har søsknene dine betydd for deg?

– De har betydd utrolig mye, jeg har vokst opp i en skikkelig fotballfamilie der jeg begynte å spille fotball før jeg kunne gå. Jeg har vært med søsknene mine på turneringer, vært ute å trent med de i hagen og vært med på fotballtrening med broren min, forteller hun.

A-LANDSLAGET: Rikke Nygard jobber hver dag for å komme på A-landslaget og bli proff i utlandet. FOTO: Magnus Owe.
A-LANDSLAGET: Rikke Nygard jobber hver dag for å komme på A-landslaget og bli proff i utlandet. FOTO: Magnus Owe.

Midtbanespilleren ledet også Norges J-16 Landslag til seier i Åpent Nordisk Mesterskap i år, hvor de slo Tyskland i finalen.

– Åpent Nordisk var en skikkelig bra opplevelse, det er det gøyeste jeg har vært med på i min fotballtid. Finalen vant vi 3-1 og jeg scoret fra midtbanen. I tillegg så ledet jeg laget, der jeg var kaptein og det var utrolig stort for meg. At man faktisk vinner en finale mot Tyskland, det kan ikke bli bedre enn det.

Ambisjoner om A-landslagsspill

TV 2s fotballekspert Jesper Matisen sier at Rikke Nygard er en seriøs og hardarbeidende midtbanespiller.

– Rikke har hatt en enorm utvikling de siste årene, hvis den utviklingen fortsetter tar det ikke lang tid før hun kan oppfylle den drømmen hun alltid har hatt om å spille for Norges A-landslag, sier Mathisen.

Dette er mål hun jobber for hver dag.

– Jeg har alltid hatt ambisjoner om det. Når jeg gikk ut syvende klasse sa jeg foran hele skolen at jeg skulle komme på A-landslaget og sa at jeg skulle til Liverpool i England og spille som proff, smiler ungjenten.

– Det er noen av mine store mål og jeg jobber hver dag for å nå de målene.

Rikke Nygard ønsker å dele beløpet mellom gamleklubben Bergen Nord/Hovding og Arna-Bjørnar.

– Jeg vil gi halvparten av pengene til Bergen Nord/Hovding fordi det var der alt startet og det var der jeg begynte som fotballspiller og begynte å utvikle meg. Og jeg syns virkelig de fortjener halvparten fordi de har gjort en innsats for at jeg har blitt så god. Andre halvdelen vil jeg gi til Arna-Bjørnar fordi de videreutviklet meg og ville satse på meg.

Om kåringen:

Årets fotballtalent er et samarbeidsprosjekt mellom Statoil Morgendagens Helter, Norges Fotballforbund og TV 2. Kandidatene plukkes ut av jury i Norges Fotballforbund, og vinneren kåres av TV 2s brukere.

– Statoil Årets talent handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen. De nominerte er gode rollemodeller for unge talenter, sier Karen Onsager Keiserud, markedsdirektør i Statoil.

Finalistene stemmes frem gjennom tre delfinaler vår, sommer og høst 2016. Vinner av delfinalene blir premiert med 50.000 kroner fra Statoil Morgendagens Helter som donerer til den klubben som talentet mener har hatt mest betydning for egen utvikling. De to andre kandidatene får 25.000 kroner hver til samme formål.

Årets talent blir kåret i november og blir tildelt 50.000 kroner til å donere til klubben som har betydd mest for karriereutviklingen.

Tidligere vinnere:
2015 Sander Svendsen (Molde)
2014 Martin Ødegaard (Strømsgodset)
2013 Mads Møller Dæhli (Molde)
2012 Håvard Nielsen (Vålerenga) og Caroline Graham Hansen (Stabæk)
2011 Melissa Bjånesøy (Sandviken) og Valon Berisha (Viking)
2010 Markus Henriksen (Rosenborg)