Tre biler truffet av store steiner kastet fra motorveibro

Tre danske bilister er i sjokk etter det politiet beskriver som en livsfarlig hendelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i slutten av august at en kvinne (33) mistet livet og en annen ble alvorlig skadd da bilen de kjørte i ble truffet av en betongkloss som ble kastet fra en bro.

Den rystende hendelsen skjedde på Fyn i Danmark.

I sjokk

Sent torsdag kveld skjedde det igjen.
Denne gangen ble tre biler – uavhengig av hverandre – truffet av store steiner på en motorvei ved den danske byen Esbjerg. Byen ligger rundt 130 kilometer vest for Fyn.

Bilistene har overfor politiet forklart at de ble truffet av stener på mellom 20-25 centimeter, som ble kastet fra en bro.

Den første stenen ble kastet rundt klokken 23.52, og deretter skjedde det igjen med ti minutters mellomrom.

– Bilistene har, uavhengig hverandre, forklart at bilen de satt i ble truffet av stein da de kjørte under broen, sier vaktsjef i Syd- og Sønderjyllands politi Mads Leervad Dammark til BT.

Ifølge den danske avisen er ingen personer kommet fysisk til skade, men alle tre er i sjokk over hendelsen.

Personene som ble truffet av stein skal ikke ha klart å se etter personer på broen, men politiet etterforsker nå saken.

De sier det kan finnes overvåkningsvideo av området.

– Livsfarlig

– Vi håper selvfølgelig vi kan etterforske oss frem til hvem gjerningsmennene er. Dette er stein som ikke bare faller av en bro ved en tilfeldighet, så det må være noen som har syntes dette var moro, sier Leervad Dammark.

Det var henholdsvis to menn og én kvinne i de tre bilene som ble truffet. Fartsgrensen på stedet er 90 kilometer i timen.

– Derfor er det helt umulig for gjerningsmennene å beregne hvor steinene treffer. Det er livsfarlig og vi ser veldig alvorlig på dette, sier politibetjenten til Ekstra Bladet.

Lignende hendelse i Tyskland

Natt til søndag var det også en lignende hendelse i Tyskland. På motorveien A7 nær Giengen an der Brenz ble en 12 kilo tung stein sluppet ned fra en bro før den traff en bil, skriver Ekstra Bladet.

En far og de to barna ble sendt til sykehus med alvorlige, men ikke livstruende skader. Mor i familien fikk livstruende skader.

Politiet er klare på at saken etterforskes som en forbrytelse, og at det ikke var tilfeldig. Det er imidlertid ikke kjent om hendelsene i Danmark ses i sammenheng med den i Tyskland.