KNUTEPUNKT: Et fly tar av fra flyplassen i Atlanta, som i fjor hadde over 100 millioner reisende. Årsaken til at nettopp denne flyplassen er så stor, er at den er et knutepunkt i USA. (Foto: AP Photo)
KNUTEPUNKT: Et fly tar av fra flyplassen i Atlanta, som i fjor hadde over 100 millioner reisende. Årsaken til at nettopp denne flyplassen er så stor, er at den er et knutepunkt i USA. (Foto: AP Photo) Foto: David Goldman

Dette er verdens ti travleste flyplasser

Kun to av verdens ti travleste flyplasser befinner seg i Europa, men ingen av dem er i nærheten av å ha like mange reisende som flyplassen i Atlanta, USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For 18. året på rad er flyplassen Hartsfield-Jackson i Atlanta den travleste i verden. I 2015 hadde lufthavnen 101 millioner passasjerer, viser tall fra Airports Council Internationals. Det er en økning på 5,5 prosentpoeng sammenlignet med 2014.

Se hele listen nederst i saken.

Årsaken til at Atlanta-flyplassen har så mange passasjerer, er at den er et viktig knutepunkt i flytrafikken i USA, skriver CNN. Innen to timers flyvning herfra, kan man nå så mange som 80 prosent av landets befolkning. Det innebærer at svært mange mellomlander her på vei til nasjonale og internasjonale destinasjoner.

På andreplass finner vi Beijing Capital International Airport. Her har trafikken vokst med 4,4 prosentpoeng fra 2014 til 2015. Årlig reiser 89.9 millioner passasjerer fra flyplassen.

Flyplassene på topp ti-listen med størst passasjervekst fra 2014 til 2015 er Dubai International, som hadde 10,7 prosent flere reisende. Dermed har lufthavnen gått fra sjette til tredje plass på listen.

Rapporten viser også at verdens befolkning aldri har fløyet mer enn nå. Passasjerveksten på verdensbasis har økt med 6,4 prosentpoeng fra 2014 til 2015. Veksten er størst i Asia og lavest i Afrika.

Den travleste flyplassen i Europa Heathrow i London på sjetteplass. I 2015 fløy nesten 75 millioner passasjerer herfra.

Verdens travleste flyplasser:

  1. Hartsfield Jackson Atlanta International.
  2. Beijing Capital International Airport.
  3. Dubai International.
  4. Chicago O'Hare International.
  5. Tokyo Haneda Airport.
  6. London, Heathrow.
  7. Los Angeles International.
  8. Hong Kong International.
  9. Paris, Charles de Gaulle.
  10. Dallas Fort Worth International.