MINUTTER FØR: 13 minutter etter at Martin Jonsson gikk ut av denne taxien, mottok ambulansesentralen i Stockholm det første nødanropet. I mellomtiden mishandlet han Lotta Rudholm til døde. (Foto: Politiet / Privat) 
MINUTTER FØR: 13 minutter etter at Martin Jonsson gikk ut av denne taxien, mottok ambulansesentralen i Stockholm det første nødanropet. I mellomtiden mishandlet han Lotta Rudholm til døde. (Foto: Politiet / Privat) 

Her er Martin (33) på vei hjem til eks-kjæresten Lotta (41). Like etterpå slår han henne i hjel

Natt til 4. juni i år tok Martin Jonsson en taxi fra nachspiel og hjem til eks-kjæresten Lotta Rudholm. Der mishandlet han henne så grovt at hun døde to dager senere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kommer frem i tiltalen mot Martin Jonsson som politiet tok ut torsdag, skriver Expressen.

33-åringen var på en pub sammen med venner i Stockholm sentrum. Jonsson og vennene endte sommerkvelden på et nachspiel i leiligheten til en kamerat. Med seg dit hadde 33-åringen en kvinne som han hadde truffet tidligere på kvelden.

Ved halv fem-tiden om morgenen tok han en taxi til eks-kjæresten Lotta Rudholms (41) leilighet i Bromma. Drosjesjåføren har i avhør forklart at tiltalte var beruset, men at han klarte å snakke uten å snøvle.

På vei til Rudholms hjem, stoppet de på en McDonalds-restaurant. Der bestilte Jonsson fem hamburgere.

Tok pause i voldshandlingen

Ti over fem om morgenen steg 33-åringen ut av drosjen i Bromma. Politiet mener at Rudholm frivillig slapp eks-kjæresten inn i boligen fordi de ikke har funnet tegn til innbrudd og fordi han hadde tatt av seg skoene i gangen.

Ifølge tiltalen ble Lotta Rudholm utsatt for massiv vold. Jonsson skal ha slått og sparket mot hodet hennes flere ganger. Han tok deretter en pause før han fortsatte mishandlingen.

Pausen i voldshandlingen er et viktig moment for påtalemyndigheten i rettssaken fordi de mener det beviser at mishandlingen var ment for å drepe. Jonsson har selv uttalt at han slo for å skade henne.

TITALT: 33 år gamle Martin Jonsson. (Foto: Politiet) 
TITALT: 33 år gamle Martin Jonsson. (Foto: Politiet) 

Ringte selv ambulanse

13 minutter etter at Jonsson gikk ut av drosjen utenfor leiligheten til Rudholm, mottok ambulansesentralen i Stockholm en oppringning fra 33-åringen som fortalte at han trengte en ambulanse fort.

Operatøren spurte hvor Jonsson befant seg. 33-åringen, som var tydelig preget, henvendte seg til sin bevisstløse eks-kjæreste og spurte henne om adressen flere ganger. Deretter sa han følgende:

– Jeg slo kjæresten min, det har gått til helvete. Kom og ta meg nå, for dette er ikke greit. Jeg er redd for meg selv, jeg får ikke kontakt med henne.

Var hjernedød etter volden

Den første politipatruljen kom raskt til stedet. De tok seg inn i leiligheten og pågrep Jonsson som var dekket av eks-kjærestens blod. På gulvet fant de Lotta Rudholm livløs.

Hun ble tatt med til sykehus og lagt i respirator. 41-åringen ble betegnet som hjernedød og etter to dager ble respiratoren koblet fra.

I dagene før drapet sendte Rudholm og Jonsson rundt 500 tekstmeldinger til hverandre. De snakket også sammen på telefon ved flere anledninger. Kontakten beskrives som «terrorisering» og «plaging» fra Jonssons side.

Politiet har offentliggjort et utdrag fra Rudholms dagbok. Der skriver hun at eks-kjæresten hadde begynt å oppføre seg annerledes, at han var ekstremt sjalu og aggressiv, ifølge Expressen.

DAGBOK: Politiet har offentliggjort et utdrag fra Lotta Rudholms dagbok. (Foto: Politiet) 
DAGBOK: Politiet har offentliggjort et utdrag fra Lotta Rudholms dagbok. (Foto: Politiet) 

Har drept før

Da Lotta Rudholm ble gravlagt 22. juli, sang artisten Carola Häggkvist låten «Når löven faller» i kirken. Rudholms søstre, Mariana og Camilla Rudholm, sa følgende til pressen den gangen:

– Det finnes ikke ord som kan beskrive det som har skjedd. Det er fryktelig vanskelig.

Tiltalte Martin Jonsson har en lang historie med vold og kriminalitet. I tenårene var han en del av en høyreekstrem bevegelse.

Som 21-åring mishandlet han 30 år gamle Niklas Westman så kraftig at han døde av skadene en måned senere.