Zlatan sikret Europaliga-jubel for Manchester United

Ukrainske Zorya maktet ikke å stoppe Manchester Uniteds supersvenske.

Manchester United-Zorya 1-0

Én scoring av Zlatan Ibrahimovic var nok for Manchester United. Svenskens hodestøt sørget for 1-0-seier over ukrainske Zorya og de første poengene i Europaligaen denne sesongen.

Rødtrøyene dominerte, men imponerte ikke hjemme på Old Trafford. Seieren og de tre poengene er likevel etterlengtet etter bortetapet for Feyenoord i den første runden.

– Det var ikke en enkel kamp. Vi spilte bra, skapte sjanser, men det er typisk. Når du ikke scorer i starten, blir plassen mindre og mindre. Etter målet fikk vi mer plass, men det var en grei kamp. Vi vant, og det er det som betyr noe etter å ha tapt for Feyenoord, sier Ibrahimovic ifølge BBC.

Nå venter to tøff kamper mot tyrkiske Fenerbahce, som leder gruppen.

– Én uke, tre tap. Én uke tre seirer. Men jeg var ikke nedstemt etter tapene, og jeg er tar ikke av etter tre seirer, sier manager José Mourinho.

Se scoringen i videovinduet øverst på siden! (Video med tillatelse fra Max)

Slik var kampen
Manchester United tok som ventet styring om kampen og mest eierskap i ballen. De ukrainske gjestene hadde imidlertid få problemer med å forsvare seg mot et United-lag som ikke klarte å få nok fart på ballen.

Kampens første sjanse kom etter 19 minutter. Ballen falt til Marcus Rashford på en corner, men ungguttens knallharde skudd gikk i tverrliggeren.

Mens United trillet ball, satset Zorya alt på å kontre inn en scoring. Ved flere anledninger var ukrainerne farlige på overganger anført av kvikke kantspillere, uten at sjansene ble farlige nok.

Den andre omgangen skilte seg ikke mye fra den første. United fortsatte å trille ball, Zorya fortsatte å forsvare seg med et øye for kontringer.

Zoryas største sjanse kom som følger av ettertrykk på en corner. Men Sergio Romero gjorde som han skulle da han slo Paulinhos avslutning til corner.

Wayne Rooney har slitt med en liten skade i ryggen de siste dagene og startet derfor kampen på benken. 67 minutter ut i oppgjøret entret kapteinen Old Trafford-gresset, og det tok ikke mange minuttene før Rooney var involvert i scoring da Timothy Fosu-Mensah fikk lagt inn fra høyresiden.

Innlegget fant Rooney, som brukte kneet i et forsøk på å få avsluttet. Avslutningsforsøket ble en god pasning, for ballens ferd fortsatte mot Zlatan Imbrahimovic. Svensken viste sin rå styrke med en forsvarer foran seg da han han stanget inn 1-0-scoringen, som ble kampens eneste.

United slo dermed tilbake med 1-0-seier etter åpningstapet for Feyenoord.