Liverpools anonyme sliter: – Tror Klopp elsker ham

James Milner (30) setter opp mål, scorer mål og leverer solid spill som alt fra høyrekant til venstreback.

Få tilgang til Premier League her.

Se Swansea-Liverpool kl. 13.30 på TV 2 Sport Premium og Sumo.

– Jeg har alltid hatt høye tanker om Milner. Jeg har spilt drøssevis av ganger mot ham. Han er en blodærlig sliter, som ofrer seg helt og fullt for laget og leverer til sju eller åtte på børsen hver gang. Han kan spille på omtrent alle plasser. Prototypen på en fantastisk lagspiller.

De rosende ordene om Liverpool-spilleren kommer fra TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland, som er full av beundring for Milner.

– En treners drøm

30-åringen stjeler sjelden overskriftene, men er en vital brikke på Liverpool. Denne sesongen har han gjort en jobb som venstreback og samtidig scoret tre straffemål og hatt én målgivende pasning. Siden starten på forrige sesong er han den Liverpool-spilleren med flest målpoeng (20, fordelt på tolv assists og åtte mål). Det er foran både Firmino (19 målpoeng) og Coutinho (18 målpoeng).

På den totale Premier League-statistikken er James Milner spilleren med tredje flest målgivende pasninger (64). Han har bakgrunn fra Leeds, Newcastle, Aston Villa og Manchester City før han kom til Liverpool i juni 2015.

– Hva tror du Jürgen Klopp synes om Milner som spiller?

– Jeg tror at han elsker ham. Han redder ham jo i alle posisjoner. Klopp kjøper inn en høyrekant og finner ut at han har et venstrebackproblem. Han setter Milner der, og han spiller bra og scorer mål. En treners drøm, konstaterer Hangeland.

Den tidligere Premier League-midtstopperen Hangeland mener Milner har en rekke kvaliteter som undervurderes i ligaen.

– Han er en spiller som aldri gir seg, nesten aldri spiller dårlig. Det krever en meget imponerende fysikk og stabil psyke. Det er veldig undervurdert i Premier League. Mange snakker om de som scorer mål og har et høyt toppnivå, men hos meg har de som leverer jevnt og spiller alle kampene en meget høy stjerne.

Ble en maskin i City

Premier League-kommentator Simen Stamsø Møller tror Milner lærte mye i Manchester City.

– Han så nok der at han ikke kunne være den mest elegante teknikeren. Da ble han mer en maskin, boring James Milner. Ikke alle kan være like flamboyante. man trenger kloke grovarbeidere også. De får ikke mye hyllest, men uten dem fungerer ikke laget, sier Møller.

Milners ballsikkerhet, anvendelighet og klokhet mener Møller er nøkkelegenskapene som sikrer Milner en plass på laget til Klopp.

– Klopps spillestil krever spillere som er gode med ball. De angriper jo med seks-sju spillere og med backene høyt i banen. Det er Milner vant til. Sammen med Clyne og Matip har de spillere i forsvaret som tar kloke valg. Det trenger Klopp. Jeg forbinder ikke kloke valg med Sakho, Skrtel eller Moreno.