69 KAMPER FOR VIKING: Martin Ørnskov forteller om misbruk av giktmedisin. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
69 KAMPER FOR VIKING: Martin Ørnskov forteller om misbruk av giktmedisin. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Tidligere Tippeliga-spiller om pillemisbruk: – Jeg var høy i en kamp, alt gikk i slow motion

Martin Ørnskov forteller åpent om misbruket av giktmedisin i ny bok.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere Viking-spilleren Martin Ørnskov legger kortene på bordet i boken «Rebellerne», skrevet av journalist og forfatter Søren Sorgenfri.

Var høy under kamp
Ørnskov forteller om en hverdag der medisinbruken tok fullstendig av. Dansken, som på det tidspunktet akkurat hadde blitt hentet fra Viking til Brøndby, fikk en trå start på sesongen med flere store og små skader. Giktmedisin ble løsningen for å lindre smeretene.

– I den perioden hadde jeg en pose med giktpiller i lommen hele tiden. Når jeg trengte litt smertestillende, hadde jeg gjemt det på strategiske steder i huset mitt, slik at jeg ikke trengte å humpe for langt for å få tak i dem, skriver Ørnskov i boken ifølge Politiken.

Det gikk faktisk så langt at Ørnskov spilte kamp med en altfor stor dose piller innabords.

– Jeg var høy i en superligakamp, og hele førsteomgangen gikk i slow motion. Det var som å spille i vann. Det gikk over i pausen, og i andre omgang var jeg klar igjen. Hjemme var jeg mer påpasselig med inntaket og tok ikke overdose, men jeg har spist altfor mange av dem altfor lenge uten pause, sier Ørnskov.

Han vil ikke legge noe av skylden på Brøndby. Pillebruken var på eget initiativ, men han forteller historien i håp om at temaet blir bragt frem i dagens lys.

Følger etter Agger
30-åringen, som nå spiller for Lyngby, forteller om Brøndby som en klubb som er gjennomsyret av en ånd der man blør for drakten og ofrer seg for klubben.

Han tror at bruken av smertestillende kan ha vært med på å skjule skadene som plaget ham jevnlig.

– Skadene skapte baluba internt i klubben, fordi ingen klarte å finne ut hva som var problemet med ankelen min. Jeg spiste mange giktpiller for å kunne ha en hverdag, sier Ørnskov.

Han er ikke den første danske og tidligere Brøndby-spiller til å stå frem med denne type historie. Daniel Agger innrømmet i sommer at han også har brukte giktmedisin for å lindre smertene i en kropp som bar preg av flere år på toppnivå. I Liverpool ble han oppfordret til å ta piller for å komme seg gjennom kampene, men i Brøndby ble inntaket gjort på eget initiativ.

Ørnskov spilte 69 kamper på halvannen sesong i Viking før returen til Brøndby. Før årets sesong ble dansken klar for Lyngby, som ligger på sjetteplass i den danske Superligaen.