DØMT: Kristian Valen er dømt til 21 dagers fengsel. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
DØMT: Kristian Valen er dømt til 21 dagers fengsel. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Foto: Hansen, Alf Ove

Kristian Valen dømt til 21 dagers fengsel

Nå anker Valen dommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aktor la ned påstand om 24 dagers fengsel for 41-åringen, men ble dømt for 21 dager. Kristian Valen ble også dømt til å betale 15.000 kroner i sakskostnader.

Kristian Valen er skuffet over dommen og anker fengselsstraffen på 21 dager til lagmannsretten, opplyser forsvareren hans, John Christian Elden.

– Han er sterkt uenig i at han har framsatt trusler, og det er uforståelig at noen skal puttes i spjeldet for å legge ut bilder på Facebook, skriver Elden i en SMS til NTB.

Valen, som fem ganger tidligere er straffet med bøter, blant annet for ulovlig våpenoppbevaring, møtte mandag i Oslo tingrett tiltalt etter to episoder hvor politiet rykket ut til boligen hans på Aker Brygge i Oslo.

Den første episoden skjedde i februar i år. Valen skal ha utlyst en dusør på 10.000 kroner på Facebook, der han har 90.000 følgere, til den som fant navn og adresse på to politimenn som sammen med flere andre polititjenestemenn aksjonerte mot leiligheten 5. februar i år.

– Ubehagelig
De to politifolkene som ble avbildet etter å ha vært på Valens adresse, opplevde situasjonen ubehagelig. En av dem forklarte seg slik i retten:

– Min samboer synes dette var veldig ubehagelig, og i etterkant av dette har vi skaffet oss alarm-anlegg hjemme, slik at hun kan føle seg trygg når jeg ikke er hjemme eller er på nattevakt og lignende.

– Jeg opplevde det som en trussel, at hvis vi kom tilbake dit så skulle vi få angre, sa han.

Familien følte seg truet
Også den andre av politibetjentene Valen er tiltalt for å ha truet, forteller at den såkalte dusøren og offentliggjøringen av bilder oppleves som svært ubehagelig.

– Gjennom jobben min møter jeg en rekke psykisk syke, ustabile og kriminelle personer, og jeg fryktet at en av Valens 90.000 følgere kunne finne på å gjøre noe. Jeg ringte hjem og ba familien fjerne navnene våre både fra ringeklokker og postkasser, forklarte politibetjenten i retten.

Flere episoder
Den andre episoden skjedde nylig da Valen ble pågrepet etter å ha båret en våpenkopi rundt på Aker Brygge i svært beruset tilstand tidlig på morgenen.

Han gikk fra en privat underjordisk garasje og opp på gaten før han satte seg foran utgangsdøren hvor han ble hjulpet inn og opp av samboeren etter fem minutter.

Valens advokat John Christian Elden har ikke besvart TV 2s henvendelser.

(TV 2/NTB)