VRAKET: Martin Ødegaard før privatlandskampen i fotball mellom Norge og Finland på Ullevaal stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VRAKET: Martin Ødegaard før privatlandskampen i fotball mellom Norge og Finland på Ullevaal stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

– Ødegaard burde vært med

Martin Ødegaard ble igjen vraket fra a-landslagstroppen. Den avgjørelsen er TV 2s fotballekspert sterkt uenig i.

Real Madrid-spilleren Martin Ødegaard var ikke blant de 22 navnene Per-Mathias Høgmo leste opp under torsdagens pressekonferanse. Nok en gang må supertalentet ta til takke med spill på U21-landslaget.

– Martin Ødegaard bør være med i enhver norsk landslagstropp. Vi har ikke så veldig mange fantastiske fotballspillere i dette landet, men han er et unikum. Vi kan godt si at han ikke får allverdens med spilletid, men det gjelder flere andre i denne troppen, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Han er Norges mest kreative spiller
Per-Mathias Høgmo mener at nivået Ødegaard spiller på i Spania er grunnen til at 17-åringen ikke er med i de to viktige kvalikkampene.

– Vi hadde håpet på at Martin skulle gå på lån og få en bedre kamparena. Hovedårsaken til at han ikke er med er at kamparenaen kunne ha vært bedre, sa landslagssjefen på onsdagens pressekonferanse.

Mathisen mener at vidunderbarnet hadde passet perfekt mot de motstanderne Norge nå skal møte.

– Jeg ville brukt han i begge kampene. Vi trenger boksåpnere for å løse opp kompakte lag som vi kommer til å møte. Dermed hadde vi absolutt hatt bruk for Ødegaard, som jeg mener er Norges mest kreative spiller, sier Mathisen.

Mener Samuelsen må få sjansen
En som igjen er med i troppen er Martin Samuelsen. Mathisen håper at unggutten får spilletid mot Aserbajdsjan og San Marino. 19-åringen er denne høsten utlånt til Blackburn i Championship, men har så langt kun fått to korte innhopp.

Se hele troppen her

– Han har også ekstremferdigheter som Norge trenger. Jeg tror Aserbajdsjan kommer til å være veldig kompakte, og det er liten tvil om at San Marino kommer til å parkere bussen. Da trenger vi spillere som Martin Samuelsen. Jeg håper Høgmo tør å bruke han og lignende spillertyper i disse kampene, sier TV 2s fotballekspert.