Bent Stiansen serverer kongefamiliens favorittdessert

Wenche har tatt seg en velfortjent ferie. Bent Stiansen er stand-in, og serverer luftige og fantastiske pannekaker!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dronning Mauds sufflerte pannekaker:

Disse luftige pannekakene serveres på slottet hver 17. mai. Kronprins Haakon innehar visstnok kongefamiliens rekord i pannekakespising med 17 stykker!

Pannekakerøren må stekes direkte etter den er blandet, ellers faller den sammen.

Pannekaker:

  • ½ dl melk
  • 2 dl hvetemel
  • 5 eggeplommer
  • ¾ dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • 5 eggehviter
  • 50 g sukker
  • 50 g smør
Dronning Mauds sufflerte pannekaker. FOTO: TV 2
Dronning Mauds sufflerte pannekaker. FOTO: TV 2

Slik gjør du:

Bland melk, hvetemel og eggeplommer til en seig deig.

Pisk kremfløte med frøene fra vaniljestangen.
Vend den piskede kremen inn i eggeblandingen.

Stivpisk eggehvite med sukker.
Vend den piskede eggehviten forsiktig inn i deigen.

Varm en stor stekepanne på svak til medium varme.
Pensle med smør, og ha i pannekakerøren i 1 cm tykkelse.

Du kan steke store eller små pannekaker.
Fordelen med de små er at de er lettere å snu.

Stek til pannekaken er pent lysebrun på stekesiden og begynner å stivne på oversiden.
Vend pannekaken og stek den lysebrun på den andre siden.
Legg pannekaken på en rist for avkjøling.

Pannekakene kan deles i kakestykker og serveres med rørte jordbær.

Rørte jordbær:

  • 500 g jordbær
  • 75 g sukker

Rens jordbærene og del dem i mindre biter.
Ha i sukker og rør sakte om til sukkeret er oppløst.