KUTTER: TV 2 må kutte over 350 millioner og 177 ansatte mister jobben. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
KUTTER: TV 2 må kutte over 350 millioner og 177 ansatte mister jobben. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: Johansen, Erik

177 ansatte må gå i TV 2

På et allmøte torsdag ble de ansatte orientert om kuttprosjektet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Totalt 177 ansatte mister jobben i TV 2, det ble klart på et allmøte torsdag formiddag.

TV 2-sjef Olav T. Sandnes la i mai fram store kuttplaner for kanalen. I kuttprosjektet «TV 2 2020» ble det klart at det måtte til kutt på 350 millioner kroner for å sko kanalen for mediefremtiden.

På allmøtet torsdag ble det klart at kuttsummen vil være noe høyere.

TV 2 har nå en overtallighet på 113 årsverk, etter at 64 medarbeidere allerede har valgt å benytte seg av det åpne sluttpakketilbudet fra mai til midten av september.

Det betyr at totalt 177 personer må gå fra kanalen. Olav T. Sandnes skriver i en pressemelding at målet er å oppnå «flest mulig frivillige løsninger».

Nyhetsavdelingen omorganiseres

23 av de overtallige er ansatt i nyhetsavdelingen. Avdelingen skal omorganiseres kraftig som følge av kuttene.

– I den nye organiseringen vil all nyhetsproduksjon foregå i TV 2 Nyhetskanalen, sier nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther i en pressemelding.

Nyhetskanalen skal fremover levere alt av nyhets- og aktualitetssendinger til hele TV 2, også de daglige nyhetssendingene på hovedkanalen.

Karianne Solbrække, i dag redaksjonssjef i God morgen Norge, blir nyhetsredaktør og sjef for Nyhetskanalen i den nye organisasjonen.

– Vi må lage nyheter mye mer effektivt. Da er det naturlig at vi organiserer oss slik at Nyhetskanalen blir senteret for all tv-produksjon. Nyhetskanalen er en stor suksess og opplever heller ikke synkende tv-seing. Endringene trer i kraft ut på nyåret, men arbeidet med omorganiseringen starter umiddelbart. Karianne Solbrække starter som nyhetsredaktør allerede i dag, sier Årsæther.

Har fått innvilget sluttpakke

Kjente ansikter som Nils Gunnar Lie, Mah-Rukh Ali, Jan Øyvind Helgesen og Jan Ove Ekeberg er blant dem som allerede har fått innvilget sluttpakke og slutter i TV 2.

I tillegg vil kanalen ikke forlenge kontraktene til profiler fra sportsendingene som Jahn Ivar «Mini» Jakobsen, Freddy Dos Santos, Aleksander Schau og Thomas Aune.

Skal flytte

TV 2 valgte heller ikke å søke på allmenkringkasterkonsesjonen som Kulturdepartementet utlyste i mai. I avtalen lå det to kriterier: at kanalen skulle ha faste nyhetssendinger, og at de skulle være fra Bergen.

TV 2 skal etter planen flytte inn i nye lokaler både i Bergen og i Oslo. Hovedkontoret flytter fra Nøstet til nye MediaCity i 2017. Distriktskontoret i Oslo flytter fra Karl Johan til nye lokaler i Bjørvika i 2018.