E-sport tilbake på TV 2

Store premier og mye action når e-sport gjør comeback på TV 2!

Det blir elektronisk fest hos TV 2 denne helgen. Fredag 30. september til søndag 2. oktober blir det e-sport for alle penga på TV 2 Sumo.

TV 2 er enige med messen Gigacon om å vise turneringene i Counter-Strike: Global Offensive og Hearthstone fra World of Warcraft-skaperne Blizzard eksklusivt denne helgen.

– TV 2 synes e-sport er svært interessant og spennende, jeg er overbevist om at dette er en viktig del av vår totale fremtidssatsing. Derfor har vi fått i stand denne avtalen og vi ser frem til å få direktesendt gaming tilbake på vår plattform, sier prosjektleder for e-sport i TV 2, Mikael Harstad Groven.

Det er ikke første gang TV 2 viser e-sport. Kanalen har tidligere distribuert Dreamhack og Altibox-ligaen. Nå står Gigacon for tur.

– Slike arrangementer samler mange unge og engasjerte spillere på ett sted, men vi vil gjerne dele moroa med enda flere gjennom å vise turneringer direkte fra messehallen gratis på TV 2 Sumo, sier Harstad Groven.

Styreleder for Gigacon, Renato Mahmutagic, er glad for å få TV 2 som partner.

– Etter å ha jobbet med e-sport i nærmere fem år, er det både forfriskende og gledelig å se at TV 2 satser på fremtiden og det som opptar titusener av norske ungdommer hver dag, sier Mahmutagic.

Gigacon-sjefen tror TV 2s inntreden kan få stor betydning for e-sportens fremtid:

- Dette er et steg i riktig retning og vi ser spent frem til et godt samarbeid sammen med TV 2.

Estimerte sendetider, TV 2 Sumo:

Fredag 30/9:
20:30-03:00, CS:GO

Denne dagen viser vi også Oslo Games Show, med blant annet en storslagen konkurranse i Cosplay og flere kjente Youtubere i aksjon.

Lørdag 1.10:
12:30-21:30, Hearthstone
13:00-22, CS:GO

Søndag 2.10:
11:00-21:00, Hearthstone
12:00-18:00, CS:GO

Dette er Gigacon:
Under årets arrangement vil Gigacon bli besøkt av flere norske og internasjonale profiler, som norske Cosplayer Tine Marie Riis som har over 340.000 følgere på Facebook, Da Tweekaz – den internasjonalt anerkjente hardstyle duoen fra Oslo. I tillegg vil de aller største norske topplag og spillere besøke arrangementet, som Epiphany Bolt, Riddle, Lions, BX3 og Nordic Alpha for å kjempe og delta om 230.000 kroner i premier.

Det er ventet 5000 besøkende i helgen, der nærmere 1500 tar med egne PCer og konsoller og flytter inn på Exporama på Hellerudsletta utenfor Hamar i fire dager.

Gigacon er en festival dedikert til spill, streaming, YouTube, popkultur og e-sport. E-Sport, som er konkurransedreven dataspilling, og er den raskest voksende sporten i verden og det anslås at over 100 millioner spiller det mest populære spillet, League of Legends.

Arrangementet ble stiftet i 2014 og har hatt besøk av flere tusen ungdom, blitt sett av over 210.000 seere online der nærmere en halv million kroner har blitt delt ut som premier i e-sport-turneringer.

– Gigacons visjon er å være en fullverdig festival dedikert til spill, e-sport og popkultur, sier Renato Mahmutagic, styreleder for Gigacon.

Årets nysatsinger er blant annet Oslo Games Show, et direktesendt sceneshow med spill-relatert underholdning som paneler, cosplay, fremvisninger av nye spill og teknologi, turneringer og musikk. Gigacon byr også på en expo del der flere aktører vil vise frem det siste innenfor kommende teknologi, spill og digital underholdning.

Bak arrangementet er det frivillige ildsjeler, spillinteresserte og unge voksne som utdanner seg eller jobber i for eksempel spillindustri, tv, media, logistikk, nettverk, e-sport og prosjektledelse. De frivillige står bak det meste, fra planleggingsfasen til ferdig produksjon.

– En av våre hensikter er å kunne knytte aspirerende unge mennsker til næringslivet som former nåtidens og fremtidens generasjoner, avslutter Renato Mahmutagic.