KJØRTE SOM ET SVIN: Politiet beslagla bilen til en mann i 40-årene. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix)
KJØRTE SOM ET SVIN: Politiet beslagla bilen til en mann i 40-årene. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix) Foto: Solum, Stian Lysberg

Mann kjørte i 168 km/t på E6. Da tok politiet opp jakten

– Det er mange år siden han har hatt førerkort, og jeg håper han aldri får det tilbake, sier politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lokale politipatruljer og Utrykningspolitiet (UP) hadde rigget seg til for en fartskontroll på E6 like syd for Hamar sent onsdag kveld.

Men allerede den første bilisten satte en effektiv stopper for resten av kontrollen. En mann i 40-årene kjørte i smått utrolige 168 kilometer i timen i 80-sonen.

– Han så at vi stod der, men viste ingen tegn til å stoppe. Han fortsatte i full fart sørover, forteller operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Tom Kristiansen.

Tok opp jakten

Politimannskapene forsøkte å følge etter, men mistet raskt Mazdaen av synet.

– Heldigvis fikk vi et bilde av registreringsnummeret. Det viste seg at mannen bak rattet er en gammel kjenning av oss, sier Kristiansen.

Løsningen til politiet ble å kartlegge hvor mannen i 40-årene var på vei hen.

– Vi søkte på kjente adresser hvor vi visste at han muligens kunne oppholde seg, enten hos seg selv eller hos folk han omgås. Etter noe tid ble han pågrepet til fots i Romedal. Han hevdet først at det ikke var han som hadde kjørt bilen, men det viste seg ikke å stemme, sier Kristiansen.

Beslagla bilen

Mannen i 40-årene var ikke beruset, men politiet mistenker at han kan ha vært påvirket av andre stoffer. De har tatt blodprøve.

Bilisten ble fratatt førerkortet for mange år siden. Ettersom han flere ganger har kjørt bil uten lovlig førerkort, valgte politiet nå å beslaglegge bilen.

– Det er utrolig viktig at vi klarer å luke denne typen sjåfører ut av trafikken. Det er lenge siden han har hatt førerkort, og jeg håper han ikke får det tilbake igjen, sier Kristiansen.

128 km/t i 70-sonen

Men det er ikke bare i Hedmark at folk har kjørt for fort natt til torsdag. I Ålesund holdt UP fartskontroll. Der ble 11 personer bøtelagt, mens fire mistet førerkortet.

Den groveste overtredelsen ble begått av en bilist som kjørte i 128 kilometer i timen i 70-sonen.

I Hordaland holdt UP kontroll på E16 ved Bolstad. Der ble 14 bilister bøtelagt. Den høyeste hastigheten var 103 kilometer i timen i 70-sonen.