ROPER «MORD!»: Demonstranter har samlet seg rundt politistasjonen i El Cajon og skriker «mord». De spør seg om hvordan politiet kunne skyte en ubevæpnet mann. (Foto: AP PHOTO)
ROPER «MORD!»: Demonstranter har samlet seg rundt politistasjonen i El Cajon og skriker «mord». De spør seg om hvordan politiet kunne skyte en ubevæpnet mann. (Foto: AP PHOTO) Foto: Hayne Palmour Iv

Demonstrasjoner etter nok en politiskyting i USA

Politiet som skjøt og drepte en svart mann i El Cajon i California, mistolket en e-sigarett for å være et våpen

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i forstaden El Cajon i San Diego sier «våpenet» Alfredo Olango siktet på dem med var en ti centimeter lang elektronisk sigarett.

Politiet i El Cajon rykket ut da de fikk meldinger om en mentalt ustabil mann som vinglet rundt i trafikken tirsdag, og endte med å skyte og drepe mannen.

Demonstranter har onsdag samlet seg rundt politistasjonen i El Cajon og skriker «mord» og stiller spørsmål til hvordan politiet kunne skyte en ubevæpnet mann.

Ifølge politiet ble Olango skutt da han ikke gjorde som han fikk beskjed om og oppførte seg truende ved å stille seg i «skyteposisjon», noe et bilde fra politiet bekrefter. En advokat sier at Olangos oppførsel skyldes at han var svært opprørt etter at en venn nylig døde.

Etter flere politiskytinger i USA den siste tiden har denne hendelsen resultert i nye protester. El Cajon er en by med mange immigranter og flyktninger og mange av dem deltar i demonstrasjonene i byen.

NTB