KRAFTIG BRANN: Store verdier har gått tapt i brannen på Geiteryggen flyplass ved Skien. (Foto Torbjørn Tungesvik / Varden / NTB Scanpix)
KRAFTIG BRANN: Store verdier har gått tapt i brannen på Geiteryggen flyplass ved Skien. (Foto Torbjørn Tungesvik / Varden / NTB Scanpix) Foto: Torbjørn Tungesvik / Varden

Fire fly brant opp etter voldsom brann i Telemark

Fire fly og en bil ble totalskadd da det begynte å brenne i en hangar på Skien lufthavn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Like før klokken 00.30 natt til torsdag begynte det å brenne i en hangar på Skien lufthavn, Geiteryggen, i Telemark.

Flyklubb

Fire fly, to L-29 jagerfly og to Yak-52,gikk tapt.

Den kommunalt eide lufthavnen brukes blant annet til luftsport. og en bil ble ødelagt, opplyser politiet.

– Brannvesenet mener nå at de har kontroll på brannen. Mannskap fra både politi og brannvesen er fortsatt på stedet, sier operasjonsleder i Telemark politidistrikt, Aadne Røilid til TV 2 - rundt klokken 07.00 torsdag morgen.

Kun ruiner er igjen etter det som en gang var en hangar. Brannvesenet klarte å redde ett fly fra hangaren, Det er ikke meldt om personskader.

– Hangaren tilhører en flyklubb i Skien. Det er snakk om små, privateide fly, men det er ingen tvil om at store verdier har gått tapt i brannen, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Jørn Gustav Larsen til TV 2.

Etterforskes

Politiet vet foreløpig ikke hva som er årsaken til brannen. De søkte med hunder i området, men har ikke gjort noen interessante funn.

– Det gjenstår fortsatt teknisk og taktisk etterforskning på stedet. Vi har foreløpig ikke gjort noen formelle avhør, sier Røilid.

Tre personer som bor i nærheten av flyplassen ble evakuert.

Ifølge NTB eies flyplassen av Skien kommune. Det har ikke vært passasjerruter til og fra Geiteryggen siden juni i fjor. Da la Widerøe ned sin rute til Bergen.