CHAMPIONSHIP-TRØBBEL: En manager, en assistentmanager og en klubbeier blir nevnt i den siste avsløringen til The Telegraph. FOTO: Scanpix/Faksimile
CHAMPIONSHIP-TRØBBEL: En manager, en assistentmanager og en klubbeier blir nevnt i den siste avsløringen til The Telegraph. FOTO: Scanpix/Faksimile Foto: Craig Brough

Telegraph: Championship-assistent lot seg bestikke

Tidligere storscorer blir også avslørt av avisen.

I sine avsløringer av korrupsjon i britisk fotball kan Telegraph onsdag kveld fortelle at assistenttreneren til Championship-klubben Barnsley mottok penger i bytte mot å hjelpe et asiatisk selskap med å profittere på fotballoverganger.

Tommy Wright er navnet til assistenten som er fanget på skjul kamera av journalister som utgir seg for å være forretningsmenn. Han skal ha gått med på å bistå agentene med å signere Barnsley-spillere, samt oppfordre klubben til å signere agentselskapets spillere.

Han tok imot 5000 pund på et hotell i Leeds i august. Torsdag formiddag annonserte Barnsley at Wright fikk sparken.

Wright ser dermed ut til å ha brutt reglene til Det engelske fotballforbundet (FA) siden det oppstår en konflikt mellom jobben han gjør for Barnsley og jobben han ble enig om å gjøre for det asiatiske investorselskapet.

I samme sak avslører Telegraph at den tidligere storscoreren, nå QPR-manager, Jimmy Floyd Hasselbaink ble enig om å fly til Asia for å snakke med investorer for det samme selskapet. I retur skulle nederlenderen få 55 000 pund.

Han skal ha vært åpen for ideen om å signere spillere som var eid av det fiktive selskapet. I en pressemelding sier Hasselbaink at han ikke har gjort noe galt.

– Mr. McGarvey og Ms. Newell i The Telegraph kom til meg og utga seg for å være agenter til spillere. De tilbød meg en sum for å holde en tale i Singapore. Jeg ser ingenting uvanlig med å bli tilbudt penger for å holde en tale. Jeg kom ikke med noen lovnader tilbake, skriver Hasselbaink.

Også Leeds-eier Massimo Cellino er fanget på skjult kamera. Den omstridte italieneren kom med råd til hvordan man kan komme seg unna FAs regler om tredjeparts-eierskap i en spiller.

Wrights representanter tilbakeviser påstandene. Leeds opplyser at de vil se alle opptakene før de kommenterer saken.