STREIKEFARE: Lokaltogene kan bli stående i Oslo-området torsdag morgen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
STREIKEFARE: Lokaltogene kan bli stående i Oslo-området torsdag morgen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Fare for streik og togkaos i morgen

Torsdag morgen kan det bli lokførerstreik og problemer for tog i Oslo-området. Onsdag kveld sitter partene fortsatt hos Riksmekleren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Meklingen mellom LO Stat og Spekter startet tidligere onsdag. Kommer ikke partene til enighet innen fristen ved midnatt, kan det bli togstans i Oslo og Akershus torsdag morgen.

Av de totalt 71 lokførerne som det er varslet plassoppsigelse for, jobber 58 i Oslo, Ski og Lillestrøm. En streik kan dermed få store konsekvenser for reisende i disse områdene.

Det er nemlig lokaltogene i Oslo og Akershus som først og fremst vil bli rammet av streiken. Strekninger som Ski– Skøyen– Stabekk og Lillestrøm– Spikkestad vil bli hardest rammet.

– Siden dette er en lovlig varslet streik, forholder vi oss til dette på vanlig måte. Det vil bety at det vil bli innstilte tog som ikke erstattes av buss for tog, sier kommunikasjonsrådgiver Håkon Myhre i NSB Persontog til NTB.

Myhre opplyser at det på NSBs nettsider og NSBs app for mobil og nettbrett vil komme oppdatert informasjon om hvilke avganger som vil bli innstilt. (©NTB)